PSD Suceava 2020

Competiție de alergare montană cu peripeții

O fetiță rătăcită, o adolescentă cu entorsă, un bărbat leșinat

> Cu ajutorul jandarmilor montani fetița (9 ani) a fost găsită, iar adolescenta și bărbatul au fost duși până la Rusca, de unde au fost preluați de un echipaj SMURD
 

Jandarmii din cadrul Postului Montan Vatra Dornei au asigurat sâmbătă, 18 august, buna desfășurare a Campionatului Național de Alergare Montană, organizat pe traseul sat Rusca (comuna Dorna Arini) – Cabana Giumalău. În jurul orei 10.30, unul dintre participanții la această manifestare a solicitat sprijinul jandarmilor pentru găsirea fiicei sale, pe care o lăsase, anterior începerii uneia dintre probele de concurs, în spațiul amenajat pentru concurenți în apropiere de Cabana Giumalău. Minora, în vârstă de 9 ani, din județul Vaslui, fusese văzută ultima dată în timp ce se juca cu alți doi copii în apropierea cabanei. Un jandarm și tatăl minorei au pornit în căutarea fetei, cu ATV-ul din dotarea postului de jandarmi, aceasta fiind găsită la aproximativ 2 km de cabană. Copilul a relatat că s-a deplasat pe traseului montan care face legătura între cabanele Giumalău și Rarău, însă s-a abătut de la traseu și s-a rătăcit. Împreună cu lucrătorii Serviciului Salvamont Vatra Dornei, jandarmii ne informează că au acordat primul ajutor și au transportat două persoane care au avut nevoie de ajutor medical. O sportivă în vârstă de 17 ani, din județul Vaslui, accidentată (entorsă gleznă stângă) în apropiere de Cabana Giumalău, a fost transportată cu ATV-ul jandarmilor, pe o distanță de 8 km, până în localitatea Rusca. Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din București, aflat în stare de lipotimie (leșin – n.n.), a primit primul ajutor la cabană, apoi a fost transportat cu autoturismul din dotarea salvamontiștilor în satul Rusca. Aflăm că cele două persoane au fost preluate de un echipaj SMURD, ajungând ulterior la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: