Facturarea consumului de apă de către ACET, blocată de erori de sistem

> Facturile ajung la asociații la jumătatea lunii, listele cu plățile sunt afișate cu întârziere, iar consumatorii nu pot achita serviciile în timp util
 

Asociațiile de proprietari din municipiul Suceava reclamă facturarea cu întârziere, de către ACET, a consumului de apă. Nicolae Mătăsaru, președintele grupării de Asociații 23+27 din cartierul Obcini, semnalează că factura pentru consumatorii casnici nu fusese emisă nici în preajma jumătății acestei luni, fapt care duce la afișarea listelor de plată în jurul datei de 20 și, implicit, la neîncasarea contravalorii consumurilor. „Există un singur salariat la facturare, iar la telefoane cu greu se poate lua legătura. Cu mare greutate am vorbit pe mobil cu directorul adjunct Cristache, care a fost foarte amabil și mi-a explicat despre ce este vorba. Însă eu nu am nevoie de explicații, ci de factură, deoarece dacă aceasta vine pe data de 16 a lunii, abia apuc să listez, până pe 20, la 2200 de apartamente. Și, atunci, când mai apuc să încasez?”, s-a întrebat retoric Mătăsaru. Directorul adjunct al societății de utilități comunale, Bogdan Cristache, spune că vina nu este a ACET, ci a administratorului programului de facturare, Siveco București, fiind cea de-a doua lună consecutiv în care se petrece o asemenea întârziere. „Problema se repetă. Și luna trecută a fost aceeași problemă. Nu este din vina salariaților ACET. Este o eroare de sistem a Siveco București, pe care au avut-o și în luna iulie și pe care au încercat să o remedieze”, a explicat Cristache. În condițiile în care încasările de la populație se fac cu greutate, primarul Ion Lungu a cerut conducerii ACET să-și rezolve neînțelegerile cu administratorul programului de facturare și să emită facturile în timp util. „Este un răspuns care nu mulțumește pe nimeni. Dacă există un contract cu Siveco, este problema ACET. Este foarte greu de strâns banii de la oameni, le mai dăm apă la moară din cauză că problema este în terenul nostru. Dacă facturile nu sunt emise la timp, nu este în regulă. Trebuie făcut pe dracu’ în patru, pentru ca acestea să fie scoase la timp”, a precizat șeful municipalității sucevene, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: