PSD Suceava 2020

După facultăți

E vară (încă…), iar la o firmă vara se cunoaște și prin numărul generos de CV-uri ce i se adresează. În primul rând, fiindcă tocmai au ieșit absolvenții de pe băncile școlilor și încearcă să vadă de cât folos ar fi ei, de cât folos le-ar fi diplomele, atestatele etc. Iar printre CV-urile lor se amestecă adesea și cele ale unor „veterani”, cum este unul la care urmează să mă refer. Bărbat de aproape 40 de ani, cu o „istorie” înșirată pe aproape două pagini, în care se regăsesc, printre altele, școală profesională, liceu la seral, licență în științe penale și criminalistică, postuniversitare și mastere (în științe juridice și criminalistică), plus tot felul de cursuri: management, marketing, engleză, psihologie, contabilitate, tehnoredactare, management juridic.
 

L.D. CLEMENT

Italiana se pare că o cunoaște nu din școli, ci din experiențe directe. Cel mai recent curs, din acest an, unul de recalificare în meseria de bucătar! Iar omul este și mai departe în căutare de slujbă și, posibil, în căutarea altor cursuri, care să-l apropie de slujba aceea. Pe de altă parte, un astfel de CV vorbește însă nu numai despre un individ, ci și despre instituții și firme care ba au disponibilizat, și-au restrâns activitatea, ba au dus-o de pe azi pe mâine, au falimentat. Estimp, la oarece căutare sunt pălmașii, necalificații și ce vină să-i aduci, totuși, unui șomer cu două pagini de CV că nu manifestă acea adaptabilitate pe care, fără vorbe, țara i-o cere: să-și înghită diplomele și atestatele și să meargă la săpat gropi și la cărat cu spatele? …Și știți cum devine situația asta? „După facultăți”, așa cum îi zisese Victor Bălosu lui Ilie Moromete, iar ăsta îi zise mai departe, lui Dumitru lui Nae, fără ca cineva să priceapă ceva.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: