PSD Suceava 2020

De astăzi, în 12 centre de examen, bacalaureatul de toamnă

> Peste 3000 de absolvenți de liceu participă la probele de competențe
A doua sesiune a bacalaureatului 2012 începe astăzi la Suceava, în cele 12 centre de examen, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de limba română, la care sunt așteptați aproximativ 3000 de candidați.
 

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Suceava, insp. Laura Hacman, s-au înscris la sesiunea de toamnă 3107 candidați, deși se estimase că vor participa peste 4000, avându-se în vedere numărul candidaților nepromovați în prima sesiune, potențiali candidați dintre cei care aveau corigențe, precum și absolvenți din ani anteriori care nu au participat la examen. În municipiul Suceava sunt organizate 4 centre de examen la colegiile naționale „Spiru Haret”, „Al. I. Cuza”, Alimentar și „Samuil Isopescul”, celelalte fiind în Fălticeni – Colegiul „Mihai Băcescu” și Colegiul Agricol, Rădăuți – Colegiul Tehnic și Colegiul „Andronic Motrescu”, Câmpulung – Colegiul Silvic, Vicovu de Sus – Grupul Școlar „Ion Nistor” și Vatra Dornei – Liceul „Ion Luca”. Cele trei centre de evaluare sunt organizate la colegiile sucevene „Petru Rareș”, Economic și „Mihai Eminescu”. Probele orale continuă până pe 24 august, cu evaluarea competențelor la limba modernă și digitale. Prima probă scrisă, la limba și literatura română va fi pe 27 august, urmând proba scrisă la limba maternă, pe 28 august, proba obligatorie a profilului, pe 29 august, și proba la alegere a profilului și specializării, 31 august. Rezultatele înainte de contestații vor fi afișate pe 2 septembrie. Rezolvarea contestațiilor va avea loc pe 3 și 4 septembrie, iar rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afișate pe 5 septembrie. În prima sesiune a bacalaureatului 2012, la Suceava s-au înscris 6760 candidați și s-au prezentat 6407, dintre care 3 au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Procentul de promovare după rezolvarea contestațiilor a fost de 48,46%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: