Cereri neîntemeiate de subvenționare pentru 1650 de oi și capre

> Dacă neregulile apar la mai mult de jumătate din efectivul pentru care s-au înaintat cereri, fermierii vor fi excluși de la plată
 

Inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) Suceava anunță că fac verificări în teren la exploatațiile crescătorilor de ovine și caprine. Eșantionul de control cuprinde 85 de exploatații cu efective de 23.385 oi și 1.123 capre, pentru care fermierii au înaintat dosare de acordare a sprijinului financiar al statului. Directorul executiv al Centrului Județean Suceava al APIA, Angela Coroleucă, informează că, până zilele trecute, verificările la fața locului au vizat 71 de exploatații, cu 17.098 de animale pentru care s-au solicitat subvenții, în urma controalelor fiind găsite eligibile la plată 15.444 animale, mai puțin cu 1.654 decât cele pentru care s-au înaintat cereri. Coroleucă evidențiază că, potrivit legii, efectivele de ovine și caprine pentru care s-a cerut prima – dacă aceste efective existau cu adevărat – trebuiau să fie menținute în exploatație, la adresa menționată în cerere, până pe 20 august 2012. Fermierii care au solicitat subvenții pentru ovine sau caprine, dar nu le mențin în exploatație până la data controlului, vor fi sancționați în funcție de neregulile găsite. „Dacă diferența dintre numărul de animale pentru care s-a solicitat sprijin financiar și numărul celor găsite în exploatație este mai mică sau egală cu 10%, prima totală se reduce cu 5%. În cazul în care diferența reprezintă maxim 20%, fermierii pierd 10% din bani, iar dacă se găsesc nereguli în proporție de 20-30%, sprijinul financiar se reduce cu 15%. Subvenția este diminuată cu 20% în cazul în care proporția de nereguli este mai mare de 30 și mai mică de 50. Dacă neregulile apar la mai mult de jumătate din efectivul pentru care s-a înaintat cerere, fermierii vor fi excluși de la plată”, a avertizat directorul executiv al APIA Suceava. În acest an, 1.561 de crescători de oi și capre din județul Suceava au depus dosare de acordare a subvențiilor pentru 196.629 de capete de animale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: