800 de vouchere, pentru „Rabla 2012”, sesiunea a II-a

> „Există mai mulți amatori de mașini noi decât capacitatea firmelor de colectare de a le acoperi cu tichete”, a declarat Vasile Oșean, șeful APM
 

A doua sesiune a programului „Rabla 2012” pentru persoanele fizice a demarat săptămâna aceasta. În județul Suceava există 14 firme autorizate să caseze autoturisme uzate și să înmâneze vouchere valorice în locul lor. Directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului, Vasile Oșean, spune că firmelor autorizate le revin, în medie, câte 83 de tichete, dar nu mai puțin de 60 din totalul celor primite de județ în această a doua sesiune a anului 2012. Șeful APM crede că acest număr nu este pe măsura solicitărilor pe plan județean. La nivel național sunt alocate fonduri de 57 milioane lei, scoase din uz urmând a fi 15.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. La fel ca și până acum, persoanele fizice se pot adresa firmelor colectoare, pentru a primi un tichet cu valoare nominală de 3.800 lei, reprezentând primă de casare. Pentru achiziționarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice. Reamintim că, pentru a intra în programul de stimulare a înnoirii parcului auto național, pe lângă autovehiculul care urmează a fi casat, doritorii trebuie să aibă la dosar copie după actul de identitate; certificatul de înmatriculare a autovehiculului uzat; cartea de identitate a autovehiculului uzat; actul doveditor eliberat de serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor; certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local. În 2011, firmele colectoare autorizate din județ au eliberat 4.680 de bonuri valorice, ceea ce ar putea însemna că aproximativ 1560 de persoane și-au luat mașini noi prin intermediul programului guvernamental de stimulare a înnoirii parcului auto național.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: