Sucevenii ar putea avea acces la apă caldă abia pe 20 august

> Termoficarea națională fiind în mare necaz, Guvernul ar putea aloca fonduri, pe motiv de forță majoră, și pentru societatea de la Suceava
Existe șanse reale ca apa caldă să revină la robinetele sucevenilor pe data de 20 august – a declarat ieri primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Lucrările de reparare a rețelelor de transport și distribuție, cele de la punctele termice, cât și revizia de la CET sunt, potrivit edilului-șef, în grafic, până acum neexistând vreun motiv de nerespectare a termenului asumat de conducerea Termica. „Din ceea ce am discutat cu directorul interimar al Termica, Ovidiu Dumitrescu, lucrările sunt în grafic. Vom face tot posibilul ca pe data de 20 august să putem relua furnizarea apei calde”, asigură șeful executivului local.
 

Lungu mai spune că și asociațiile de proprietari și-au făcut datoria, consumatorii rău-platnici onorându-și, în total, suma de 2 milioane lei, asupra căreia s-a căzut de acord pentru micșorarea debitelor către producătorul, furnizorul și distribuitorul de agent termic din Lunca Sucevei. „În luna iulie s-a respectat acel grafic de 20 de miliarde de lei vechi. Pe data de 14 august vom avea discuții cu asociațiile de proprietari, iar acest aspect va fi discutat cu fiecare responsabil de asociație în parte”, a arătat Lungu. Pentru a nu li se tăia apa caldă, asociațiile trebuie să strângă și să plătească la Termica un total de câte 2 milioane lei, timp de 3 luni consecutiv, respectiv în iulie, august și septembrie. Aceasta înseamnă că fiecare familie va trebui, în principiu, să contribuie cu circa 250 lei, respectiv ceva mai mult de 80 lei/lună. În același interval, Primăria va contribui cu câte 500.000 lei/lună, fondurile fiind destinate onorării facturii la gazele naturale consumate pentru producerea agentului termic. Ocupantul fotoliului din Areni crede că, termoficarea națională fiind în mare necaz, Guvernul ar putea aloca fonduri, pe motiv de forță majoră, și pentru societatea de la Suceava. „Sper să primesc niște bani de la Guvern pentru Termica, însă doar pe situație de forță majoră, termoficarea fiind o problemă de nivel național. În alte domenii, nu-mi fac niciun fel de iluzii”, a spus Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: