Poliția Locală Suceava are 4 mașini moderne de intervenție

> Din cauza legislației restrictive, municipalitatea nu poate angaja agenți locali pentru patrulare, posturile admise fiind fixe
 

După îndelungate demersuri, Primăria Suceava a reușit să achiziționeze 4 autoturisme noi pentru Direcția Poliției Locale din subordine. Este vorba despre autoturisme Logan MCV cu câte 7 locuri, de la bugetul local fiind plătită în acest scop suma de 273.800 lei. „Ne-am lovit de birocrație, a fost destul de greu, deoarece a trebuit să face o licitație separată pentru Poliția Locală. Aceasta întrucât Primăria nu trebuie să depășească un anumit număr de autoturisme. Până la urmă am reușit să convingem sistemul de achiziții că acest lucru este legal”, a subliniat primarul Ion Lungu. Șeful executivului a precizat că autoturismele vor fi inscripționate cu însemnele Primăriei și Poliției Locale și vor fi utilate cu mijloacele de avertizare sonoră și luminoasă, astfel încât să fie puse în circulație cât mai rapid. Lungu spune că, atât timp cât nu este dotată în mod corespunzător, Poliției Locale nu i se poate cere performanță. „Din păcate, aveam niște mașini vechi, transferate de la fostul corp al gardienilor publici. Iată că acum ne dotăm cu 4 mașini noi și vom face, în continuare, eforturi de dotare, în ideea de avea o poliție locală eficientă și performantă” relevă primarul. Lungu se plânge că, din cauza legislației restrictive, municipalitatea nu poate angaja agenți locali pentru patrulare. „Avem, la nivelul Poliției Locale, 40 de posturi vacante. Din păcate, foarte multe sunt posturi fixe, la sediile primărilor din Suceava și Burdujeni, Administrația Piețelor, Bazar și Pașapoarte. De aceea, ne rămân foarte puțini polițiști care să facă teren, să existe patrule în toate cartierele din municipiul Suceava”, a declarat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: