La vedere

Și ai noștri dascăli, și ai altora (…de prin alte județe) au luat, destui dintre ei, note mici, minuscule. De se întreabă persoanele veșnic îngrijorate de soarta învățământului, dar și de alte chestii f. importante, că de ce, cum, unde va ajunge (școala), unde vom ajunge (noi). Întrebări cu sens, nu ne îndoim, însă care, într-o ecuație mai amplă, căreia nici nu-i întrezărim mulțimea de necunoscute și variantele de rezolvare, pot căpăta și un alt sens.
 

L.D. CLEMENT

Examenul de ocupare a posturilor titulare în învățământ s-ar zice că este unul suficient de transparent. Cel puțin știi câți candidați intră în competiție, ce subiecte primesc, câți ies cu capul sus și câți pe brânci. Dar oare la ce alte structuri publice se mai susțin examene similare? Atunci când sunt oarece posturi libere sau mai ales când nu sunt, dar angajări tot se mai fac! Poate că misterul sub care este învăluită ocuparea posturilor în tot felul de alte instituții ar trebui să fie la fel de îngrijorător. La patron, pe de altă parte, situația este, adesea, mult mai simplă și aproape de înțeles: la mare bunăvoința lui, la el intră în slujbă, fără examene ori testări, și nepotul său, și fiica șefului politic, și fratele insului din organul de control de care se teme; dar are el, patronul, grija ca, alături, să angajeze meseriași care să lucreze cât 2 și cât 4, ca să nu i se ducă afacerea de râpă. Când patron este statul, pare-mi-se că nici grija asta nu mai e atât de mare…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: