Două programe de finanțare europeană, în conflict !

> Prelungirea licitațiilor din cadrul POS Mediu, de extindere a sistemelor de apă și canalizare, împiedică derularea și încheierea lucrărilor POR, de reabilitare a 14 străzi
 

Lucrările de reabilitare cu fonduri europene a 3 străzi din municipiul Suceava nu pot fi executate din cauza că pe acestea nu au fost făcute intervențiile la infrastructura subterană de apă și canalizare. În cauză sunt străzile Mitocelului, Câmpului și Aleea Dumbrăvii, artere făcând obiectul proiectului mare de modernizare a 14 străzi sucevene cu fonduri comunitare accesate în cadrul Programului Operațional Regional (POR). Ieri, șeful administrației locale, Ion Lungu, a declarat că procedurile de licitație pentru adjudecarea constructorilor din Programul Operațional Sectorial POS – Mediu de extindere a rețelelor de apă și canalizare trenează, și aceasta în condițiile în care POR se va încheia, în mod obligatoriu, odată cu venirea înghețului, în noul sezon rece. „Din păcate încă nu s-a definitivat cu licitația pentru alimentarea cu apă și canalizare, trei străzi depinzând de aceasta, respectiv Mitocelului, Câmpului și Aleea Dumbrăvii. Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Se așteaptă un răspuns de la ANRMAP, sperăm ca acesta să vină cât mai repede, în aceste zile, astfel încât să fie finalizată licitația și să putem reabilita alimentarea cu apă și canalizarea de pe aceste trei străzi. Toate acestea au respectivele servicii, pe porțiuni de proiecte, însă restul fac obiectul noului program”, a subliniat edilul șef. La licitația pentru desemnarea executantului lucrărilor din cadrul POS, de extindere a rețelelor de apă și celor de canalizare din municipiul Suceava s-au înscris nu mai puțin de 13 societăți comerciale. În reședința de județ sunt vizate extinderea rețelelor de utilități din Ițcani, precum și introducerea acestora în noile cartiere ale urbei, respectiv Tătărași, Laniște și cel adiacent bulevardului Sofia Vicoveanca. Astfel, extinderea rețelelor de alimentare cu apă ar urma să se facă pe 76 de străzi, cu circa 31,3 km, iar reabilitările au în plan 25,4 km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele, mai puțin centrul orașului. Rețelele de canalizare de pe 70 de artere vor fi extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, vor intra în reabilitare. Proiectul vine în continuarea Programului ISPA de reabilitare a rețelelor de apă, rețelelor de canalizare și modernizare a stației de tratare-epurare a apelor menajere din reședința de județ, început în 2007 și încheiat în 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: