PSD Suceava 2020

La mitingul aviatic de la Salcea

Unui copil i-a căzut un parașutist în cap

La câteva zeci de minute după începerea mitingului aviatic de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” de la Salcea, în timpul demonstrației de parașutism, un sportiv a ratat aterizarea, din motive, deocamdată, neelucidate, și a căzut în zona de protecție destinată publicului, peste un copil ce asista la demonstrațiile aeriene.
 

La doar câțiva metri de pământ, Dragoș Mureșan, de 29 de ani, de la Aeroclubul Brașov (între 700 și 1000 de salturi cu parașuta, aflat în faza pregătitoare pentru campionatele mondiale de parașutism), a pierdut controlul parașutei și a lovit din zbor un copil de 12 ani, după care s-a rostogolit de mai multe ori. Puștiul este din Bistrița-Năsăud și venise la demonstrația aviatică împreună cu unchiul și mătușa sa. Un echipaj SMURD care se afla pe aeroport a acordat celor două victime primul ajutor. Din primele informații de la fața locului, copilul și parașutistul au fost stabilizați de cadrele medicale. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, col. Ion Burlui: „Parașutistul a atins un copil de 12 ani. Din primele estimări ale personalului care a acordat primul ajutor medical, cei doi nu arată că ar avea fractură la coloană, deoarece și-au mișcat singuri gâtul, membrele și bazinul. Sunt conștienți și au răspuns la stimuli”. Copilul a fost diagnosticat la UPU Suceava cu un traumatism cranio-cerebral. Parașutistul are fractură deschisă la mâna dreaptă și la piramida nazală, recomandările medicale fiind de a fi transportat la Iași pentru investigații amănunțite. Mitingul aviatic de la Suceava s-a desfășurat sâmbătă și duminică, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existență a Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: