Protestul minerilor de la Botușana s-a încheiat

> Lucrătorii au ieșit din subteran, urmând ca, de luni, să-și reia programul obișnuit > MECMA și CNU anunță că pe 15 august vor comunica minerilor „soluțiile găsite”
 

În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA) și cu conducerea Companiei Naționale a Uraniului (CNU), minerii de la mina Crucea (punctul de lucru Botușana – n.n.), din cadrul Sucursalei Suceava, au renunțat la protestul spontan, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA). “De comun acord, s-a convenit ca MECMA și CNU să analizeze, în cel mai scurt timp, atât situația companiei, cât și revendicările minerilor, iar pe 15 august a.c. să comunice soluțiile găsite. Minerii au ieșit din subteran și își vor relua programul normal de lucru, începând cu ziua de luni. Trebuie menționat faptul că CNU este la zi cu plata salariilor față de angajații săi și a făcut permanent investiții pentru îmbunătățirea securității și sănătății la locul de muncă. De asemenea, conducerea CNU a finalizat programul de restructurare menit să asigure resursele necesare îmbunătățirii condițiilor de muncă și de viață ale minerilor din subteran”, se arată în comunicatul MECMA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: