În perspectivă

Helioporturi în județul Suceava

> În contextul întinderii județului și al complexității sale geografice, ele sunt necesare transportului medical aerian > Unul dintre ele ar urma să funcționeze în incinta Spitalului de Urgență Suceava
 

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a efectuat ieri vizite de lucru la Serviciul Județean de Ambulanță și la centrul SMURD de la nivelul ISU „Bucovina” Suceava. În urma discuțiilor purtate cu conducerile instituțiilor și cu autoritățile județene, s-a desprins ideea necesității dezvoltării sistemului de transport medical aerian, având în vedere întinderea județului Suceava și complexitatea lui geografică. Mai mult, în cadrul unei conferințe de presă susținute la finele vizitei, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a afirmat intenția conducerii administrative a județului de a dezvolta mai multe helioporturi pe raza județului, iar unul dintre ele să fie realizat chiar în incinta Spitalului „Sf. Ioan cel Nou”, care să fie balizat corespunzător pentru a putea fi asigurat transportul bolnavilor în caz de necesitate și pe timpul nopții. „Am vorbit și deja suntem în execuție cu un plan de măsuri, astfel încât ceea ce înseamnă zonă portuară din județul Suceava, incluzând aici Aeroportul Salcea, Aerodromul Floreni, iar în măsura în care există deschidere și aerodromul cu pista renovată de la Frătăuții Vechi, să le putem folosi prin balizarea corespunzătoare pentru transportul aerian al pacienților cu avionul specializat achiziționat de SMURD pe parcursul acestui an. Totodată, ne dorim realizarea câtorva puncte helioport pe raza județului, iar unul să funcționeze chiar în incinta Spitalului de Urgență, exact în ideea de a reduce timpii de deplasare în eventualitatea unor cazuri dificile ce privesc salvarea de vieți omenești”, a declarat Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: