Fără socoteală

A trecut o săptămână de la referendum și, în loc să se limpezească situația (într-un fel sau altul…), ea s-a complicat grav de tot. Printre altele, am ajuns să ne socotim unii pe alții; și nu-i vorba doar despre socotelile politice pe care unii le au cu alții. Vestea proastă care pune capac veștilor rele este că habar n-avem câți suntem: români, cetățeni, vii și – că asta(-i) doare – cu drept de vot. Asta e doar la suprafață, așa, pentru toată lumea, dar mai rău e că statul habar n-are cine sunt instanțele care ar trebui să ne țină socoteala. Să fie (și) acesta un secret de stat?
 

L.D. CLEMENT

N-o fi, devreme ce și statul, când e să numere, dă neputincios din umeri. Până se vor publica rezultatele finale ale recensământului (până și acela – recensământul/acelea – rezultatele pus/puse sub semnul întrebării), dacă se găsește cineva să ne facă numărătoarea – unu-doi-trei… – n-ar avea ca primă șansă decât să adoarmă. Somn ușor, România! Un țăran ar putea ști câte barabule a pus pe 1 ha de teren, dar sigur n-o să știe câte scoate, decât dacă le cântărește cu bascula. Însă până și astfel și-ar putea face o părere, cumpănind mai întâi câte are într-un kil. În schimb, un cioban va ști sigur câte oi are în turmă: mioare și berbeci, plus ceva miei fără drept de a fi mulși. Iar dacă seara, târziu, se-mbată ciobanul, își ia câinii la întrebări, iar ăștia, urlând la lună până-n zori, îi vor face socoteală curată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: