Cătălin Nechifor a fost ales vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost ales vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (CDRNE), în urma ședinței CDRNE de miercuri, 1 august, care a avut loc la Bacău.
 

Potrivit unui comunicat de presă remis de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, la întâlnire au participat, personal sau prin împuterniciți, 20 din cei 24 membri CDR, precum și conducerea ADR Nord-Est. Ședința s-a finalizat cu alegerea președintelui și vicepreședintelui CDRNE. Cu votul tuturor membrilor prezenți, conducerea acestui for va fi asigurată pentru o perioadă de un an de președintele CJ Botoșani, Florin Țurcanu (președinte), și de președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor (vicepreședinte). “Fiind prima reuniune a consiliului în formula stabilită de alegerile locale din iunie 2012, a fost și o oportunitate de a ne cunoaște mai bine. Membrii de tradiție și-au împărtășit experiențele anterioare în colaborarea cu organizația noastră, iar participanții mai noi au avut ocazia să ne cunoască mai îndeaproape activitatea. Preocuparea de a asigura un grad înalt de absorbție a fondurilor europene, dar și dorința de a colabora în vederea dezvoltării socio-economice a întregii regiuni, au fost reiterate de conducerea nou aleasă și de toți participanții, în aceeași măsură”, a declarat Constantin Apostol, director general ADR Nord-Est. Șeful administrației județene sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat, în urmă cu o lună, că dorește ca președinția Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est să fie preluată prin rotație de fiecare dintre cei șase președinți de consilii județene din regiunea de NE. Întrebat într-o conferință de presă dacă va prelua funcția de președinte al CDRNE care a fost deținută, în ultimii 4 ani, de Gheorghe Flutur, în calitate de președinte al CJ Suceava, Nechifor a spus că în acest organism se va intra în normalitate și că se va respecta regulamentul ce prevede președinția rotativă, pentru câte un an, pentru fiecare județ component. El a subliniat că în CDRNE decizia a fost politizată în ultimii 4 ani, pentru că hotărârile se luau doar cu votul președinților din Suceava, Iași, Neamț și Botoșani. Fostul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost desemnat, în 2008, după ce a câștigat președinția CJ Suceava, președinte al CDRNE. În 2009, când președinția organismului trebuia preluată de președintele CJ Iași, s-a amânat predarea mandatului. Iar în 2010, Flutur a fost votat să conducă în continuare CDRNE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: