2,4 milioane de lei în contul UPU

Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava a primit din partea Ministerului Sănătății 2,4 milioane de lei, în urma reechilibrării bugetelor unităților de primire a urgențelor din România.
 

Anunțul a fost făcut ieri, la Suceava, de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat. Prezent în municipiul reședință de județ pentru a purta discuții cu cadrele medicale și conducerile unităților sanitare din județ cu privire la noua Lege a sănătății aflată în dezbateri, Raed Arafat a spus că, pe parcursul zilei de miercuri, au fost reechilibrate bugetele unităților de primire a urgențelor din România, iar pentru UPU Suceava a revenit suma de circa 24 de miliarde lei vechi. “Pe parcursul zilei de joi, am reechilibrat bugetele majorității unităților UPU din țară, iar județului Suceava i-au revenit circa 24 de miliarde lei vechi. A fost absolut necesară această reechilibrare pentru a permite acestor unități derularea și pe viitor a unei activități cel puțin la standardul de până acum”, a declarat Raed Arafat. El a mai adăugat că în prezent se lucrează intens la realizarea unui sistem cu standarde de cost clare pentru unitățile de primire a urgențelor, prin care să se cunoască din timp cu exactitate de ce fonduri este nevoie pentru a se finanța o astfel de unitate, fără a mai fi necesar ulterior să se revină și să se echilibreze bugetele între diferite zone ale țării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: