În perspectivă

Parcurile și locurile de joacă sucevene, date pe mâna unui operator privat

Municipalitatea suceveană intenționează să dea parcurile și locurile de joacă din reședința de județ pe mâna unui operator privat. Cel puțin așa s-a exprimat viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a declarat că, în acest sens, se studiază posibilitatea încheierii unui parteneriat public-privat.
 

„Căutăm soluții pentru un parteneriat public privat în ceea ce privește amenajarea și întreținerea de spații verzi și locuri de joacă pentru copii. Este un model pe care l-am văzut funcțional în alte localități și în afara țării, de aceea cred că ar fi cazul să procedăm și noi, la fel, în municipiul Suceava”, spune viceprimarul. Până atunci, Primăria se va asocia cu „Origini verzi” în vederea reabilitării a 5 spații verzi și locuri de joacă din oraș, proiectul de hotărâre urmând a fi dezbătut în prima ședință a deliberativului local. „Avem un proiect de parteneriat, de asociere care va trece prin următoarea ședință de CL, vizavi de amenajarea unui parc din municipiul Suceava. Astăzi pot să spun că partenerii noștri de la «Origini Verzi» au reușit, împreună cu finanțatorul pe care l-au găsit, să se califice în faza finală a concursului de proiecte. Am dat acceptul să se folosească sigla și numele Primăriei în consultările publice pe care le vor face, iar până acum au fost selectate 3 locuri de joacă de reabilitat și de dotat cu mobilierul necesar”, a spus Doroftei, adăugând că este vorba despre spații din Obcini, Mărășești și Centru. Reamintim, Clubul Ecologic „Origini verzi” a cerut Primăriei Suceava sprijin în vederea amenajării, în interiorul municipiului, a 5 locuri de agrement, respectiv parcuri și locuri de joacă pentru copii. Clubul Ecologic „Origini verzi” s-a format în 1990, în Suceava, în baza inițiativei unui grup de iubitori ai muntelui, acesta derulând peste 60 de proiecte individuale sau în parteneriat. Printre obiectivele organizației se remarcă cele legate de furnizarea expertizei „verzi” pentru situații de criză, participarea la rezolvarea alternativă a conflictelor de mediu și implicarea publicului în luarea deciziilor de mediu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: