8 puncte pe lista de revendicări a minerilor

> Printre altele, ei solicită o creștere salarială cu 30%; acordarea a 3 prime anuale în valoare de 800 de lei fiecare și actualizarea sporului de pericol
 

Aproximativ 250 de mineri de la Crucea au coborât și rămân blocați în subteran, cauza reprezentând-o eșuarea negocierilor cu conducerea Companiei Naționale a Uraniului, a declarat ieri prefectul de Suceava, Florin Sinescu. Reprezentantul Guvernului spune că protestatarii de la Sucursala Minieră Crucea au o listă de revendicări cu 8 puncte, ei solicitând o creștere salarială cu 30%; acordarea a 3 prime anuale în valoare de 800 lei fiecare; actualizarea sporului de pericol; acordarea mesei zilnice în valoare de 15 lei și a tichetelor de masă neimpozabile. Totodată, potrivit prefectului Sinescu, minerii de la Crucea vor tichete cadou în valoare de 300 lei și creșterea sporului de radiații, de la 20% la 30%. Conducerea CNU a promis că toate acestea vor face obiectul unei analize în Consiliul de Administrație, însă minerii au refuzat să iasă la suprafață. „Toate aceste elemente sunt avute în vedere de conducerea Companiei, urmând ca acestea să fie realizate în urma unei analize economice la nivelul Consiliului de Administrație, fapt care nu a fost acceptat de mineri. Drept pentru care, și în acest moment (în cursul zilei de ieri – n. red.) ei sunt în subteran, la o adâncime de 500 de metri, în galerie”, precizase, ieri, prefectul de Suceava. Florin Sinescu a menționat că la fața locului au fost trimise un modul SMURD și un echipaj al Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului Județean de Poliție, care asigură ordinea și liniștea publică în zonă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: