Hoții, niciodată în vacanță

Încă 6 furturi au intrat în cercetarea polițiștilor, în ultimele 24 de ore. S-au reclamat din nou dispariții a tot felul de bunuri, hoții, care nu și-au luat deloc vacanță în această vară, părând a nu avea preferințe deosebite în ce privește obiectele furate.
 

I-au furat pompa din fântână Șoferul unei autoutilitare, din Câmpulung Moldovenesc, s-a trezit luni dimineață că nu are stația de emisie recepție cu tot cu antena de pe capotă. Omul parcase mașina pe strada Bodea din municipiu, într o zonă mai puțin populată, numită “capătul satului”. Pentru hoți n-a fost greu să fure stația în timpul nopții, cât timp portierele mașinii nu fuseseră închise, iar antena se ținea doar cu o ventuză, astfel pricinuind proprietarului o pagubă de vreo 400 lei. Margareta C., de 69 de ani, din satul Basarabi, comuna Preutești, a plecat luni, dis-de-dimineață, să aducă apă de la fântână. Apa era încă…, dar din capătul furtunului care cobora în puț lipsea pompa hidraulică. Hoții o ridicaseră din fântână, îi scoseseră furtunul, cablul de alimentare și plecaseră cu ea. Dacă pompa ar fi fost ancorată cu ceva în fântână și nu s-ar fi ținut doar în furtun, probabil că n-ar fi putut fi furată. Când pisica nu-i acasă… Furturile din locuințe rămân totuși în topul preferințelor hoților. O casă din care lipsesc locatarii, la adăpostul nopții, dacă se poate, este numai bună de vizitat în căutarea de obiecte mici sau mari, bune de vândut mai târziu. Vasile Ț., din Frumosu, paznic la o cabană din Vama, s-a întors sâmbătă dimineață de la serviciu și a constatat că în noaptea ce tocmai trecuse fusese călcat de hoți. A reclamat furtul abia luni dimineață, fapt care i-au cam scăzut șansele de a-și recupera paguba. Polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, care se ocupă de caz, au stabilit că persoane necunoscute intraseră în casă, spărgând un geam, și au luat din interior bunuri în valoare de aproape 650 lei. Livia B., de 42 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, a lipsit de acasă aproape 3 zile, între 27 și 30 iulie. A fost timp suficient pentru ca din domiciliu să-i lipsească lucruri în valoare de circa 600 lei. Polițiștii i-au arătat femeii urmele hoților care au pătruns în locuință pe fereastra de la baie, lăsată deschisă. Unelte și scule dispărute Polițiștii din Gura Humorului încearcă să identifice persoanele care au intrat în magazia unei societăți comerciale din Mănăstirea Humorului, aparținând lui Damian B., de 61 de ani, și au luat de acolo un ferăstrău mecanic, un flex, două țapine cu coadă din lemn și vârfuri metalice, toate în valoare de 3.300 lei. Nepoftiții au intrat în magazin dislocând mai multe scânduri de pe o latură a construcției. Tot la Gura Humorului, polițiștii mai au o reclamație, din partea lui Dumitru N., de 50 de ani. El a sesizat luni că persoane necunoscute, în perioada 24 – 30 iulie, au intrat în garajul său și au furat scule electrice în valoare de 1000 lei. Garajul este prevăzut cu două porți de acces, una asigurată cu lacăt, iar cealaltă asigurată, prin interior, cu un cârlig. Autorii au pătruns în garaj reușind, din afară, să miște cârligul ce asigura ușa și să-l scoată din poziția închis.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: