După primele 4 zile de înscrieri la Universitatea Suceava

6 candidați pe un loc bugetat la Drept, 4 candidați pe loc la Kinetoterapie

După primele 4 zile de înscrieri, la Universitatea „Ștefan cel mare” Suceava se observă o concurență mare la unele specializări, fiind deja 2-6 concurenți pe locurile bugetate.
 

La toate facultățile există destule locuri cu taxă, dar se înțelege că majoritatea candidaților râvnesc la un loc subvenționat de stat. În capul listei se află specializarea Drept, de la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, unde sunt 6 candidați pe un loc bugetat, urmând Comunicare și relații publice de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, unde sunt 4 candidați pe un loc. Aproape 4 candidați pe loc sunt și la specializarea Kinetoterapie și motricitate specială, unde s-au înscris deja 62 de candidați și sunt doar 17 locuri bugetate. La specializarea Administrarea afacerilor de la FSEAP sunt 3 candidați pe un loc fără taxă, aproape 3 pe loc fiind și la specializarea Calculatoare de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Doi-trei candidați pe locuri bugetate sunt și la specializările Asistență socială, de la Istorie și Geografie, Geografia turismului de la aceeași facultate, Ecologie și protecția mediului – Silvicultură. Dintre cele două specializări de medicină nou introduse – Balneo-fizio-kinetoterapie și recuperare și Nutriție și dietetică, care fac parte din Departamentul Sănătate și Dezvoltare Umană, cea mai solicitată este prima, cu 31 de înscriși, acolo fiind 12 locuri bugetate. 1289 candidați înscriși și doar 990 de locuri subvenționate În primele 4 zile, numărul total al candidaților înscriși la USV a ajuns la 1289, depășind numărul locurilor bugetate. Numărul opțiunilor depuse la diferitele specializări a ajuns la 2952. Cei mai mulți înscriși sunt la FSEAP – 385, unde sunt 180 locuri fără taxă, urmând, la distanță însă, Litere și FIESC, cu câte cu 153 de înscriși, Istorie și Geografie, cu 152 de candidați înscriși. La învățământ la distanță s-au înscris 211 candidați, iar la masterat sunt 130 înscriși. Înscrierile la facultate continuă până pe 24 iulie inclusiv. Reamintim că în acest an USV scoate la admitere 990 de locuri bugetate și 1.655 de locuri cu taxă, la cele bugetate adăugându-se 10 locuri pentru candidații de etnie romă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI