Ziarul cel vechi

Cu mai bine de un an înainte de a deveni angajat al ziarului din care vă scriu, s-a întâmplat să chibițez pe lângă o grupare ce efectua un studiu de piață care urma să ofere argumente pentru implementarea unui nou cotidian în județul Suceava. Nu, nu aveam și nu mi-am asumat misiunea unei “cârtițe”, ci doream doar să învăț. Iar mica experiență mi-a fost suficientă pentru început ca să înțeleg cât de dificil este să cauți cititori și, mai ales, în contextul pieței de atunci și de oricând, să-i seduci, să le faci oferte concrete și promisiuni pentru a-i determina să părăsească o publicație pentru o alta, să-i păstrezi.
 

L.D. CLEMENT

Apoi, crud încă, m-am încumetat a părăsi alte vise și plauzibile traiectorii (da, așa li se întâmplă tinerilor, să aibă mai multe în aceeași clipă!) pentru a transforma, la cotidianul “Crai nou”, un joc juvenil, cu juvenile pretenții dramatico-justițiare, într-o fascinantă meserie, dificilă, înrobitoare ca o boală fără de leac, în care am cunoscut totodată nesomnul știrii decupate din realitate în toi de noapte, cel al responsabilității vorbelor de neîntors de sub tipar, precum și emoțiile provocate de bucuriile unor necunoscuți din ale căror destine am ajuns să fac parte sau emoțiile unor gânduri înzecit și înmiit îngemănate, despre care aveam să aflu că le-am transcris exact așa cum erau gândite și circulau într-un oraș din celălalt capăt al județului sau într-un cătun în care încă nu ajunsesem cu pasul. Așadar, intrat în echipa “Crai nou”, aveau să-mi spună curând câțiva apropiați, foști colegi (unii fără a fi cititori ai ziarului, dar deja credincioși până la fanatism unor mituri puse în circulație) și noi colegi (de breaslă), că n-am făcut o alegere potrivită, că ziarul e vechi și chiar în pragul decesului, că… Iată, tocmai de aceea sunt încântat astăzi! Că vă scriu mai departe din cel mai vechi ziar al Sucevei și al județului întreg, cel mai durabil, atât ca mesaj, cât și ca afacere. Că mă simt, de aceea, apropiat de mii de cititori de ieri, de azi și de mâine. Vă asigur, dragii mei, că sunt onorat, alături de toți colegii de la “Crai”, că ne primiți în mâini, sub ochi și în case!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: