Lumea de sub pana lor

Am considerat că frumos este din partea noastră să dăm cuvântul, în această zi în care apare ediția cu numărul 6000 a ziarului „Crai nou”, generației trecute de 70 de ani a colegilor noștri. Este vorba despre cei care au lucrat mulți ani la „Zori noi”, au continuat să lucreze la „Crai nou” și care pot privi astăzi cu detașare și experiență la evoluția acestei profesiuni în acest colț de țară. Generația „intermediară”, cea din care face parte și cel ce scrie aceste rânduri, le datorează mult acestora și în special liderului lor, fostul redactor-șef Ion Paranici. Așa cum afirmam recent la sărbătorirea celor 75 de ani de viață, împliniți în mod fericit în acest an în care „Crai nou” editează numărul 6000, meritul fundamental al ziaristului Ion Paranici este acela că a constituit în jurul lui acea echipă care, înnoită și reînnoită, a făcut ca publicația aceasta să vă fie și astăzi sub priviri, ca cititori.
 

Prima editie a ziarului CRAI NOU – 25 decembrie 1989

Redactia “Crai nou” – 1994


Prima editie a ziarului Suceava – 23 decembrie 1989

Așadar, este vorba de opiniile lui Ion Paranici, fostul redactor-șef al publicați(lor)ei timp de aproape trei decenii, ale redactorilor Nicolae Groza, Costache Clement și Ștefan Stroe, a fotoreporterului Dumitru Vințilă și de cea prin a cărei mașină de scris au trecut mii și mii de manuscrise ale colegilor ei ziariști, dactilografa Arghira Dinu. Ce înseamnă pentru ei acest ziar, îi lăsăm – este adevărat, în cuvinte puține, – să ne mărturisească ei înșiși. Cele două imagini din prima pagină întorc în timp „chipurile“ redacției cu aproape 20 de ani – prima și cu un deceniu – a doua.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: