Consilierii suceveni au dat nume pentru 15 străzi

> Acestea au apărut în noile cartiere și zone rezidențiale, până acum imobilele respective neavând atribuite numere și adrese
 

Aleșii locali, întruniți în prima ședință oficială de lucru, după cea de învestitură din 22 iunie, au aprobat un proiect de hotărâre privind atribuirea de denumiri unor noi străzi din municipiul Suceava. Este vorba despre 4 artere din zona cimitirului „Eternitatea” din cartierul Burdujeni, acestea urmând a se numi Titu Maiorecu, Marin Preda, Liviu Rebreanu și Camil Petrescu și încă altele 3 din noul cartier rezidențial din apropierea fostului complex „Avicola”, respectiv Petre Tuțea, Lucian Blaga și George Călinescu. Tot în cartierul Burdujeni apar străzile Marin Sorescu și Tudor Arghezi, ambele intersectându-se cu Jean Bart. În viitorul cartier care se va ridica pe Dealul Tătărași, de către tinerii în vârstă de până la 35 de ani, care au primit parcele în folosință de la primărie, au primit nume străzile Nichita Stănescu, Nicolae Titulescu, Iuliu Maniu și Emil Cioran. În cartierul Ițcani, în apropierea Stației de tratare a apei potabile apare strada Cezar Petrescu, iar în zona Orfelinatului creștin „Nathanael”, o nouă arteră va purta denumirea I.C. Brătianu. „Proiectul de hotărâre privind atribuirea unor denumiri stradale pornește de la faptul că, în municipiul Suceava, sunt mai multe imobile cărora trebuie să li se elibereze certificate de nomenclatură stradală și adrese, iar în aceste cartiere arterele de circulație aferente nu poartă un nume”, a declarat primarul Ion Lungu. În 2009, ca urmare a extinderii continue a intravilanului și construirii de noi locuințe private, municipiul s-a îmbogățit cu 27 de noi străzi. Acestea poartă denumirea unor marcante personalități ale vieții culturale județene, naționale și de peste graniță, precum Magda Isanos, Artur Gorovei, Grigore Vieru, Joseph Schmidt, Octavian Goga, Ioan Slavici, Calistrat Hogaș, Spiru Haret, George Topârceanu, Tudor Vianu, Teodor Bălan, Traian Popovici, Ion Irimescu etc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI