Bătrâni înșelați și rămași fără bani

> O familie din Molid Vama a fost furată de 3000 de lei de către două necunoscute ce s-au dat cumpărătoare de televizoare vechi > Un bărbat de 71 de ani, din Moldova Sulița, i-a dat unui necunoscut 570 de lei, crezând că este un medic ce-l putea interna în Spitalul Județean Suceava
 

Un localnic de 76 de ani, din satul Molid, comuna Vama a rămas fără banii agonisiți pentru zile negre, pentru că a primit în curte pe cine nu trebuie. Joi dimineață, pe la ora 11, la poarta lui Traian M. au bătut două femei care au spus că achiziționează recipiente din sticlă și televizoare vechi, bune sau defecte. Încrezător, bătrânul le-a poftit în curte cu intenția de a le vinde o vechitură de televizor pentru 100 de lei. Una dintre femei a scos o bancnotă de 200 și i-a dat-o nevestei lui Traian M., Elvira, ce trebuia să-i aducă restul. Aceasta din urmă s-a dus împreună cu una dintre cele două necunoscute, după bani, în bucătăria de vară. Dintr-o mapă în care aveau nu mai puțin de 3000 de lei, femeia a scos 100 de lei rest și amândouă au revenit în curte. Bătrânii mai aveau un televizor vechi de vânzare, după care au urcat imediat în pod lăsându-le pe cele două femei să îi aștepte. Când au revenit însă, „musafirele” dispăruseră ca prin minune, dar, din păcate, și cei 3000 de lei din mapa din bucătărie. Traian și Elvira M. au anunțat poliția, care a demarat cercetările pentru identificarea femeilor care i-au păcălit pe cei doi și pentru recuperarea banilor. „Medicul” săritor a dispărut cu 600 de lei Gheorghe P, de 71 de ani, din Moldova Sulița a venit joi la Suceava să se interneze la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan”. Aici însă a fost consultat doar și îndrumat spre un medic specialist, la Policlinica Suceava. Pe drum spre policlinică el a fost acostat de un bărbat care i-a spus că este medic și că-l „rezolvă” cu internarea, doar să-i dea buletinul, trimiterea de la medic și 600 de lei. Omul avea la el numai 570 de lei și, odată întorși împreună în parcul spitalului, i-a dat „medicului” care s-a oferit să se ocupe de necazul lui. Acesta din urmă a ieșit din parc și a revenit după puțin timp cu actele și trimiterea lui Gheorghe P. promițându-i că banii îi va primi înapoi când se externează. „Medicul” l-a rugat apoi pe bătrân să mai aștepte pe acolo cam o oră, dar acesta n-a mai apărut în zonă Polițiștii suceveni se ocupă acum de caz și fac eforturi să dea de urma falsului medic și, dacă va fi cu noroc, să-i aducă bietului om bolnav, cei 570 de lei cu care a fost înșelat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: