Suceava

Niciun punct termic modernizat în acest an !

Autoritățile de la București sunt vinovate de faptul că, anul acesta, în municipiul Suceava, nu a intrat în modernizare nici măcar un punct termic.
 

Primarul Ion Lungu este cel care afirmă că de vină ar fi factorii de răspundere de la nivel guvernamental, care au întârziat cu alocarea banilor promiși în cadrul Proiectului de modernizare a punctelor termice 2006-2015. Lungu spune că după un relativ blocaj, o hotărâre a guvernului din prima parte a lunii iunie 2012 modifică plafonul de cofinanțare care revine administrației publice locale, de la 90% la 70%. „Așteptăm să vedem cum va funcționa această hotărâre de guvern și cum va fi pusă în aplicare noua bază legală”, evidențiază Lungu. El spune că, încă de la început de an, s-a prins o sumă destul de importantă în bugetul local, ca participare din partea primăriei, impedimentul în calea execuției fiind fondurile care trebuiau să vină de la bugetul de stat. „Așteptăm să primim bani de la bugetul de stat. Până acum, acest lucru nu s-a întâmplat, iar în măsura în care vor veni aceste sume, intrăm într-o presiune de timp, având în vedere că aceste proiecte nu sunt multianuale și, chiar dacă ar veni, banii trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului”, subliniază ocupantul fotoliului din Areni. Lungu evidențiază că, ținând cont de faptul că procedurile de organizare, derulare și realizare a obiectivelor licitațiilor durează chiar și 150 de zile, adică în jur de 5 luni, este puțin probabil ca, anul acesta, să mai aibă loc vreo intervenție la obiectivele în cauză. „Sunt șanse mici de a mai accesa acest proiect, întrucât lucrurile nu s-au mai mișcat la nivel guvernamental”, a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: