Au mai rămas 26 de locuri în licee vocaționale

> Înscrierea la probele de aptitudini pentru ocuparea acestor locuri este programată pe 16 iulie > Probele de aptitudini au loc în perioada 17-18 iulie > În liceele vocaționale din județul Suceava, în prima etapă au fost repartizați 251 de elevi
 

În liceele vocaționale sucevene au fost admiși 251 de elevi în urma probelor de aptitudini, după prima etapă de admitere, locuri neocupate fiind numai la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Suceava și la Colegiul de Artă. Astfel, la LPS mai sunt disponibile 7 locuri, la Colegiul de Artă fiind 19 locuri rămase la specializarea Patrimoniu-Conservare și încă 4 la specializarea Artă. Pentru ocuparea locurilor rămase la liceele vocaționale, se organizează o a doua etapă de admitere în perioada imediat următoare. Astfel, pe 16 iulie, candidații se pot înscrie la probele de aptitudini pentru ocuparea acestor locuri, care au loc în perioada 17-18 iulie. Un alt important colegiu vocațional este Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, unde au fost admiși în clasa a IX-a 46 de absolvenți de gimnaziu. În învățământul special din anul școlar următor au intrat 114 copii. Doar 36 de elevi de etnie romă din județul Suceava au fost repartizați pe locurile rezervate special pentru ei, în 31 de unități liceale din județ, iar un elev rom din Suceava va urma liceul în județul Neamț. Reamintim că au fost rezervate 223 de locuri pentru elevii romi la învățământul de zi și încă 22 la seral și frecvență redusă. Ca în fiecare an, elevii din această etnie preferă să depună opțiuni pentru alte licee și să participe la repartizarea computerizată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: