Amenzi aplicate cu un deceniu în urmă, neîncasate de Primăria Suceava

> Măsurile de executare silită nu au niciun efect, aceasta și ca urmare a faptului că popririle cerute de municipalitate nu sunt puse în practică
 

Ion Lungu

Municipalitatea suceveană se vede văduvită de resurse financiare importante care se fac venituri la bugetul local. Este vorba despre cele provenind de pe urma contravențiilor, intrările la acest capitol fiind de doar circa 17% din prevederile bugetare. „La sancțiunile pentru încălcarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, din 3.450 de amenzi, în valoare de 1,38 milioane de lei, au fost încasate doar 197 de amenzi, însemnând aproape 60.000 de lei. La amenzi, în acest an, avem o execuție 16,8%, iar lucrurile merg foarte greu”, spune primarul Sucevei, Ion Lungu. Edilul-șef precizează că măsurile de executare silită nu au niciun efect, aceasta și ca urmare a faptului că popririle cerute de municipalitate nu sunt puse în practică. „Ne luptăm cu morile de vânt. Există acele amenzi de 100-200-300 de lei, pentru care trebuie să dai în judecată, să notifici și, până la urmă, nu ai unde să faci popriri. Mulți nu lucrează, iar pe alții nu poți să îi descoperi. Mai mult, atunci când ajungi să-i descoperi, unitățile în cauză nu iau în considerare popririle propuse de Primăria Suceava. Ion Lungu Există dosare în instanță, iar lucrurile merg foarte greu”, arată edilul-șef. Lungu evidențiază că, în materie de amenzi la regimul circulației, la bugetul local ar trebui să intre 10 milioane de lei, sume datorate începând cu 10 ani în urmă. „Trebuie modificată legislația la nivel național, fiind necesară o soluție de transformare în muncă a acestor amenzi. Cu siguranță, voi ridica aceste probleme la întâlnirile profesionale, deoarece, la primărie, avem situații financiare care nu reflectă realitatea”, a explicat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: