Proiect de hotărâre adoptat în unanimitate

În perioada următoare, administrația județeană va trebui să țină cont de cerințele primăriilor și să aloce fonduri în limite cât mai apropiate de necesități, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, într-o conferință de presă organizată după ședința Consiliului Județean de vineri.
 

Șeful administrației județene a subliniat că în ședința CJ Suceava a fost adoptat un proiect de hotărâre prin care se stabilesc criteriile-cadru privind alocările de fonduri din sume defalcate din TVA și impozit pe venit pentru localități, care a fost votat în unanimitate. Nechifor a spus că în prezent există numeroase solicitări de finanțare din sistem. „Sunt datorii acumulate foarte mari. Am discutat la MDRT pentru alocare de fonduri pentru proiectele realizate”, a spus Nechifor. El a subliniat că, din primele evaluări, înainte de centralizarea tuturor datelor din județ, numai în ceea ce privește lucrările de modernizare de drumuri județene și comunale sunt datorii de 6,3 milioane de lei pentru lucrări executate. Totodată, el a spus că sunt și aproximativ 30 de proiecte de lucrări de aducțiuni de apă și canalizare, în diferite faze de execuție sau finalizate, care nu sunt plătite. „Trebuie să găsim soluții să plătim arieratele. Atât timp cât statul nu-și plătește furnizorii și furnizorii întâmpină dificultăți pentru diverse plăți, atât de salarii, cât și cheltuieli nu este bine”, a spus președintele CJ Suceava. El a mai arătat că va schimba și organigrama CJ Suceava pentru a face instituția performantă. „Nu vor fi schimbări majore, nu vor fi chestiuni de spectacol”, a spus Nechifor, care a menționat că este necesar ca direcțiile din cadrul instituțiilor să fie compatibile cu actualele cerințe, exemplificând că nu este posibil ca în CJ să existe o direcție de integrare europeană la cinci ani de când România este membru al UE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: