(J)unghiuri

PDL Suceava se golește de liberali. Cine va fi viitorul președinte al democrat-liberalilor suceveni ?

Deputatul PDL de Suceava, secretar al Camerei Deputaților în mandatul trecut, Dumitru Pardău a plecat de lângă Gheorghe Flutur și a anunțat joi, 5 iulie, că revine în PNL.
 

Dumitru Pardău este poate printre puținii oameni politici care nu pot fi considerați oportuniști și printre puținii care au crezut în proiectul politic al lui Gheorghe Flutur, atunci când acesta era liberal pur-sânge și nu avea apetență pentru socialismul reprezentat de PD. Pardău a fost printre puținii care au rămas cu Flutur atunci când acesta a plecat din PNL, a inventat Platforma Liberală, apoi PLD și apoi s-au ”vărsat” la propriu în PD, formând PD-L. Dumitru Pardău a fost acela care, la lansarea oficială a candidaturii lui Gheorghe Flutur la președinția CJ Suceava și a echipei sale de candidați la primăriile din județul Suceava, i-a ”paralizat” pe cei prezenți cu un discurs în care făcea apel la calm, la unitate și cerea să nu fie deschise încă sticlele de șampanie, pentru că lupta este de abia la început și va fi foarte dură. Toți l-au taxat la acea vreme pe Pardău, mai ales că PDL încă era la guvernare. Dumitru Pardău a câștigat detașat colegiul său de parlamentar, iar la alegerile locale din 2012 a obținut un scor foarte bun. Privită din toate punctele de vedere, plecarea sa la PNL este o mare pierdere pentru Gheorghe Flutur. Cum la fel de mare este plecarea lui Petru Carcalete (omul cu care a construit PNL pe zona Rădăuți) și, de asemenea, pierderea omului său de bază de la Fălticeni, fostul primar Vasile Tofan. Statistic vorbind, Gheorghe Flutur este acum la mâna vechilor membri ai PD Suceava. Membri care, spun surse demne de încredere din PDL Suceava, ar vrea ca organizația județeană să aibă un alt președinte, atâta vreme cât Flutur este secretar general al PDL și are treabă multă în toate organizațiile din țară. Motiv pentru care ”cărțile” au fost făcute pentru adjunctul său la nivel de capitală, deputatul de Suceava Ioan Balan, care se pregătește pentru a deveni liderul județean al PDL Suceava. P.S.: Mulți se vor întreba ce va face senatorul Orest Onofrei. După cum îl știu eu, Orest Onofrei nu e încă doritor al funcției de președinte al PDL Suceava. Poate a celei de prim-vicepreședinte. Însă și asta, în anumite condiții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: