Alergarea pentru armonie mondială, o inițiativă deosebită care a ajuns și la Suceava

Alergarea pentru Armonie, „World Harmonny Run”, este un eveniment organizat de peste două decenii și reprezintă cea mai mare inițiativă civilă a umanității pentru pace.
 

Alergarea pentru Armonie Mondială este o alergare de ștafetă în stil olimpic, la care oricine se poate alătura. Torța care simbolizează armonia este purtată din țară în țară de către o echipă internațională de alergare. În 2012 „World Harmonny Run” a ajuns și în România, ea străbătând peste 49 de țări și desfășurându-se pe distanța de 25.000 de kilometri. Acest adevărat eveniment sportiv, organizat de „World Harmonny Run”, Autoritatea Națională pentru Sport și Organizația European Sporkesman Axel Gressenich a ajuns zilele trecute și la Suceava și a fost întâmpinat de conducerea DJST Suceava și sportivi din cadrul secției de lupte a Clubului Sportiv Municipal. Din delegația care a adus torța armoniei la Suceava au făcut parte 12 voluntari din Germania, Italia, Austria, Slovacia, Republica Moldova și România. Purtătorul torței a reliefat faptul că Alergarea pentru Armonie Mondială a fost lansată în 1987 de indianul Sri Chinmoy, sub semnul păcii și unității. El a mai spus că această alergare vestește speranță, prietenie și bucurie în drumul ei pe șase continente și că, dacă vrem cu adevărat să schimbăm lumea, trebuie să ne schimbăm în primul rând pe noi înșine. După un ceremonial în care torța a trecut prin mâinile delegaților și ale sportivilor suceveni, s-a alergat o tură pe pista stadionului „Areni”, la alergare participând activ toți luptătorii și antrenorii secției de lupte a CSM Suceava care se pregătesc pentru Campionatele Naționale de seniori, dar și directorul DJST Suceava, Cezar Moscaliuc. Cei care au purtat torța armoniei mondiale și la Suceava au mulțumit pentru primirea făcută prin intonarea imnului „World Harmonny Run”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: