Drumurile, la control

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat marți că vor fi verificate lucrările executate la drumurile ce au fost modernizate cu fonduri europene pentru a nu exista suspiciuni privind folosirea banilor publici europeni. Șeful administrației județene a arătat că se face un audit de performanță la Direcția de Drumuri și Poduri din CJ Suceava privind cheltuirea fondurilor pentru lucrările la drumurile din județ.
 

„Ne interesează să fim asigurați că investițiile s-au făcut în conformitate cu solicitările din caietele de sarcini. După audit vom cere și expertize tehnice și chiar prelevarea de probe din drumuri pentru a vedea dacă s-a respectat soluția tehnică impusă la licitații. Dacă s-a greșit, trebuie să ne asumăm asta public, iar cei care au greșit vor trebui să plătească, inclusiv financiar. Sunt bani europeni în joc”, a spus președintele CJ Suceava. Totodată, el a declarat că Strategia de dezvoltare a județului Suceava pe perioada 2013-2020 va fi reanalizată și găsite soluții de corectare a acesteia, în condițiile în care a fost realizată fără o consultare și de o firmă cu legături cu PDL. Strategia de dezvoltare economică și socială a județului Suceava 2010-2020, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative, Axa prioritară 1, a fost adoptată în 2011 de CJ Suceava, când majoritatea aparținea PDL. Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că această strategie a fost făcută de Gheorghe Flutur fără consultarea opoziției sau a societății civile. „Avem informații și despre finanțarea care s-a dat firmei care a făcut-o și că e cu legături cu PDL”, a spus Nechifor. El a arătat că, pe lângă corectarea acestei strategii, va trebui să fie pregătit și portofoliul de proiecte cu finanțare europeană pentru exercițiul bugetar european 2014-2020. Totodată, Nechifor a anunțat că la Consiliul Județean va funcționa o linie telefonică automată care va înregistra orice mesaj transmis de suceveni care vizează actele de corupție, de nelegalitate, de presiuni politice. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a mai declarat, marți, împreună cu prefectul de Suceava, Florin Sinescu, că a transmis tuturor primarilor din județ să facă o informare privind situația în care se află fiecare administrație publică locală în parte. El a arătat că după ce a primit o parte din informări a constatat că arieratele sunt mari, că există foarte multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii blocate și a precizat că până în 5 iulie va fi finalizată analiza generală, urmând ca apoi să fie găsite soluțiile pentru intrarea în normalitate, inclusiv cu sprijinul Guvernului, iar economia județului să fie deblocată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: