În ultimele 24 de ore

Alți 7 preșcolari și elevi au fost internați cu meningită

Încă 7 cazuri noi de meningită au fost internate luni în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava, numărul total al cazurilor din focar ajungând la 145.
 

Cazurile noi sunt copii de 4-15 ani care au frecventat colectivitățile din grădinițele și școlile din județ, unde au apărut mici focare de meningită. Trei dintre copii sunt din Suceava, fiind vorba de o fetiță de 4 ani, care nu merge la grădiniță, și doi elevi de 10, respectiv 15 ani de la școlile generale Nr. 6 și Nr. 10. Alte două cazuri provin de la școala și grădinița de la Corocăiești-Verești, ceilalți fiind copii de 12-14 ani de la școlile din Șerbănești-Zvoriștea și Doroteia-Frasin. Focarul de meningită a izbucnit în județul Suceava la 31 mai, în prezent numărul total al cazurilor ajungând la 145, 84 fiind externate din spital. Băieții predomină ca număr de îmbolnăviri, cu 88 de cazuri, restul fiind persoane de sex feminin. Mai bine de jumătate din cazurile de meningită apărute în județ provin din municipiul Suceava, majoritatea având domiciliul în Burdujeni, restul fiind din Fălticeni, Frasin, Liteni, Milișăuți, Salcea, Adâncata, Berchișești, Comănești, Drăgoiești, Dumbrăveni, Fântânele, Hânțești, Ipotești, Mălini, Moldovița, Siminicea, Frătăuții Vechi, Șcheia, Șerbăuți, Stulpicani, Todirești, Udești, Verești, Vulturești, Zamostea și Zvoriștea.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: