PSD Suceava 2020

Termica nu are încă banii pentru constituirea stocurilor

> Noii aleși locali sunt chemați să-și dea acordul de urgență pentru ca primăria să poată garanta un credit de 15 milioane de lei > Municipalitatea suceveană are, către Termica, datorii 28 de milioane de lei, sumă reprezentând diferența dintre costul real și cel efectiv achitat de consumatori
 

Vara îndată trece, iar Termica nu are încă un montaj financiar în baza căruia să facă aprovizionarea cu huila necesară funcționării CET în sezonul rece 2012-2013. De aceea, primarul Ion Lungu a convocat Consiliul Local în ședință ordinară pe 12 iulie, întrunire care, de regulă, se consuma la sfârșitul lunii. Consilierii ar urma să-și dea acordul de principiu pentru ca primăria să gireze – în contul datoriilor către producătorul, furnizorul și distribuitorul din Lunca Sucevei – un credit de 15 milioane de lei. „Este un proiect de aprobare în principiu pentru un credit de 150 de miliarde de lei vechi pe care să-l garanteze Primăria municipiului Suceava pentru Termica. Vorbim doar despre o hotărâre de principiu, pentru că nu avem un montaj financiar. Primăria are datorii la Termica și intenționăm să girăm creditul prin cesiune de creanță, deoarece nu putem să luăm un credit de consum, ci doar pentru investiții”, precizează șeful administrației locale. Lungu spune că, după obținerea acordului de principiu al consilierilor, conducerea Termica va putea trece la perfectarea montajului financiar și la negocieri cu o unitate bancară care ar urma să susțină creditul necesar constituirii stocurilor de combustibil pentru iarna 2012-2013. Primăria Suceava are de achitat către SC Termica 28 de milioane de lei, suma reprezentând diferența dintre costul real al producerii, transportului și distribuției energiei termice și tariful efectiv achitat de consumatorii din municipiu. „Deci avem de unde să girăm din cesiunea de creanță”, a declarat Ion Lungu. Respectivul credit este și urmare a faptului că guvernul nu mai acordă fonduri pentru constituirea stocurilor de combustibil. Anul trecut, pentru întregul stoc de peste 120.000 de tone, Termica își propunea să plătească nu mai puțin de 70 milioane de lei, inclusiv contravaloarea transportului și taxa pe valoarea adăugată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: