PSD Suceava 2020

Spitalul Județean

Din cauză că la Secția Boli Infecțioase nu mai sunt paturi libere, Secția Dermato-Venerice va prelua cazurile noi de meningită

> 8 cazuri noi au fost internate marți > Numărul cazurilor a ajuns la 99, dintre care ieri 52 erau internate
 

Spitalul Județean Suceava

Din cauza numărului mare de cazuri noi de meningită din ultimele zile, Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Suceava este foarte aglomerată, astfel că o parte din bolnavi vor fi mutați în Secția Dermato-Venerice, de alături. În acest sens, Direcția de Sănătate Publică Suceava a solicitat conducerii spitalului să elibereze și să pregătească această secție pentru a prelua noile cazuri de meningită, măsura fiind luată conform planului pentru situații de urgență în context epidemiologic deosebit. Secția Boli Infecțioase are o capacitate de circa 70-80 de locuri, iar ieri acolo erau internate cu meningită 52 de persoane, numai în ultimele 24 de ore fiind diagnosticate 8 cazuri noi. Plus că acolo sunt internați și aparținători ai unor copii mai mici, dar și pacienți cu alte patologii infecțioase. Printre cazurile noi de meningită se numără o elevă de 17 ani din Pașcani, jud. Iași, aflată în vacanță la bunicii din Siminicea, internată marți la Spitalul Județean Suceava cu diagnosticul de meningită acută virală. Celelalte 7 cazuri noi sunt o elevă de 15 ani din Zvoriștea, care învață la Colegiul Alimentar, o fetiță de 5 ani din Corocăiești, și 5 băieți cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani din Suceava, Șcheia și Ipotești, 2 dintre ei fiind elevi la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Burdujeni, de unde s-a mai raportat un caz de meningită pe 21 iunie. În cazurile de la Suceava, meningita a fost determinată de un enterovirus, Coxsakie B2, boala evoluând cu febră, cefalee și iritație meningeală, anorexie, grețuri și vărsături, dureri abdominale și diaree. Simptomele de însoțire au manifestări uneori minime, putând îngreuna diagnosticul, mai ales pentru un medic neexperimentat. Există o creștere a incidenței infecțiilor virale meningiene pe parcursul verii, de aceea trebuie respectate cu strictețe regulile de igienă personală. De regulă, meningita virală are un prognostic foarte bun, neexistând sechele neurologice sau cefalee persistente după vindecare, așa cum se întâmplă în cazul meningitei bacteriene. Cazurile de la Suceava au prezentat forme ușoare și medii ale bolii, cu excepția unei fete de 14, ani care a făcut encefalită.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: