Deși pericolul răspândirii virusului Coxsackie în școli și grădinițe a trecut

Apel către părinți pentru respectarea regulilor de igienă

> Într-un comunicat de presă, prefectul precizează că în liceele în care se desfășoară bacalaureatul s-au luat măsuri speciale de prevenție
 

În contextul focarului de meningită acută virală din județul nostru, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, într-un comunicat de presă, atrage atenția că perioada de dezvoltare (incubație) de la infecție la simptome este scurtă, de 3-6 zile. Boala este foarte contagioasă și se transmite adesea de la un copil la altul, și apoi de la copii la adulți. În aceste condiții, subliniază prefectul, este deosebit de importantă, mai ales în sezonul de vară, respectarea igienei: spălatul pe mâini cu apă și săpun înainte de fiecare masă, spălarea fructelor și legumelor sub un jet puternic de apă, păstrarea în condiții corespunzătoare a alimentelor ușor alterabile. „Având în vedere că a început vacanța și nu mai există pericolul răspândirii virusului în școli și grădinițe facem un apel către părinți să supravegheze copiii pentru respectarea regulilor minime de igienă. În liceele în care se desfășoară examenul de bacalaureat s-au luat măsuri speciale de prevenție”, mai precizează Florin Sinescu în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: