„Caută și ei, poate am furat un măr de la Pârtești”

Prezent joi la sediul Palatului Administrativ din Suceava, la instalarea în funcție a noului șef al administrației județene sucevene, Cătălin Nechifor, premierul Victor Ponta a declarat că, în timp ce o echipă specială căuta să afle ce a făcut în activitatea sa de student, o altă echipă specială s-a dus la Pârtești să întrebe dacă, atunci când își făcea vacanțele acolo, făcea ceva „lucruri rele” care să poată fi trecute într-un „dosărel” și scoase atunci când eventual este cazul.
 

Primul ministru a spus că respectivele persoane interogate i-au alungat pe cei care se interesau de trecutul său din copilărie. „Am aflat de la omeni pe care nu i-am mai întâlnit de 25 de ani că i-au gonit pe acești oameni și le-au zis lăsați-ne în pace, nu vrem răutate, nu vrem să vorbim de rău pe nimeni, vrem să fim oameni așa cum am fost când niște copii din București veneau în Bucovina pentru că aveau prea puțin de mâncare la București”, a spus premierul. El consideră că acest gest dovedește încă o dată că la rău dacă răspunzi cu rău ești la fel de rău precum cel care te atacă. „Sunt absolut convins că putem trece împreună peste ceea ce ne desparte. Sunt absolut convins că împreună putem să ne recâștigăm un județ și o țară în care să trăim normal. Cred că am obligația, eu, Victor Ponta, având funcția pe care o ocup în acest moment, de a da un drum al normalității și un drum în care fiecăruia să-i fie recunoscut meritul său. Pentru că nu există niciun om care să fie răul absolut”, a mai spus premierul. Ulterior, într-o conferință de presă, Victor Ponta a spus că această echipă s-a interesat de ceea ce făcea el în vacanțe când avea 9 sau 10 ani. „Vă dați seama cum m-am simțit că niște oameni care m-au cunoscut și m-au primit în casa lor acum 30 de ani, cu care au dormit în casă, am fost împreună la țarină, am mâncat barabule, vin niște reprezentanți ai puterii și întreabă ce am făcut eu la 9 ani sau la 10 ani. Cred că ultima dată am fost înainte de a merge la liceu”, a spus Ponta. El a arătat că toate acestea sunt determinate de faptul că nu are dosar de securist sau de informator, că au încercat să i se facă dosare la DNA și nu au reușit și nici nu e colonel. „Caută și ei, poate am furat un măr de la Pârtești”, a spus Ponta. El a subliniat că și-a asumat riscul de a i se fabrica dosare din momentul în care a propus Parlamentului și a cerut mandat de a merge la Consiliul European. „Cel care mi-a fabricat acest dosar a calculat greșit dacă credea că asta mă va face să renunț la Consiliul European. Dimpotrivă, cu atât mai hotărât sunt acum, mai ales că vorbim de o chestiune de principiu: toți prim-miniștrii de după mine trebuie să meargă la Consiliul European când e vorba de probleme ce țin de Guvern”, a mai spus premierul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: