Ne fugărim meșterii

Publicam în paginile acestui ziar un serial de articole semnate de binecunoscutul drumar al Bucovinei, ing. Dragoș Pentiuc, articole care demonstrau înalta calitate a muncii drumarilor Sucevei, cei care au construit drumuri și poduri pe întreg cuprinsul județului sau în afara lui. Situarea întreprinderii printre primele pe țară, într-o concurență deosebit de aspră cu alți aspiranți la locuri fruntașe, demonstrează că nu partidul unic făcea toate cele în țara acesta, ci omul harnic și priceput, dăruit meseriei sale.
 

Dumitru TEODORESCU

Și după Revoluție drumarii Sucevei au dus o vreme steagul sus. Dar, probabil, din cauza managementului defectuos, determinat de data aceasta de „specialiștii” puși de diverse partide venite la putere, activitatea lor a început să se poticnească. Li s-a dat apoi brânci, astfel încât Societatea de Drumuri a ajuns în insolvență, drumurile Bucovinei fiind „grijite” de, vorba Băncescului, cei din Țara paielor (iertare pentru batjocură, dar aici pare că se potrivește), care au și astăzi acasă drumuri pe care urci cu IMS-ul cu dublu diferențial și tot nu urci. În schimb, se pricep, iată, la drumurile noastre. Așadar, drumari cu știință de meserie, demonstrată în zeci de ani de activitate, au ajuns de batjocură ei înșiși. S-a încercat să se demonstreze (și aproape că s-a reușit) că societatea aceasta a decăzut profesional și din perspective logistice atât de mult încât a devenit inutilă. Or, măcar pentru vremurile de viscol și tot îi simțeai prezența vie în viața noastră. Dacă se mai poate salva ceva, atunci aceasta ar trebui să se întâmple. Că sunt primari care-și procură utilaje pentru situații grele, că au ajuns preoții să aducă mașini de stins incendiile, iar noi ne fugărim meșterii de acasă și-i aducem pe alții de la Botoșani. În cazul acesta, fudulia bucovineanului n-ar trebui să piară…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: