Județul Suceava, locul întâi pe țară la cereri de subvenții pe suprafață

> Față de anul trecut, s-au înregistrat peste 700 de solicitări în plus, suprafața subvenționată crescând cu 9.570 de hectare
 

Fermierii suceveni sunt fruntași în campania de depunere a cererilor de plată pentru măsurile de sprijin pe suprafață pentru anul 2012. Angela Coroleucă, directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Județean Suceava, anunță că 11 iunie a fost ultima zi pentru primirea dosarelor, acțiunea debutând la 1 martie, odată cu desprimăvărarea. Astfel, în intervalul respectiv, agricultorii din județ au venit cu 58.357 de solicitări, obiectul acestora făcându-l o suprafață de 219.608,19 de hectare. În campania din 2011, APIA Suceava a înregistrat 57.655 de cereri, pentru o suprafață de 210.038 de hectare. „Suceava este județul cu cel mai mare număr de cereri depuse. Nicio cerere de sprijin depusă după data de 11 iunie 2012 nu mai este admisă la calculul plății pentru anul în curs”, a declarat Angela Coroleucă. Beneficiarii sunt fermierii înscriși în Registrul fermierilor, care exploatează o suprafață agricolă de cel puțin 1 hectar, o parcelă netrebuind să aibă sub 0,30 hectare. Reamintim că la dosarele înaintate în intervalul 16 mai-11 iunie sunt percepute penalizări la plată de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Sprijinul financiar pe suprafață este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: