Informare și instruire gratuite

> Medicii prescriptori și farmaciștii vor beneficia, gratuit, de informare și instruire privind utilizarea sistemului de prescriere prin rețeta electronică
 

Dr. Vasile Cepoi, ministrul sănătății a solicitat ieri, într-o videoconferință, reprezentanților caselor de asigurări de sănătate și ai celor din direcțiile de sănătate publică să organizeze, în perioada următoare, ședințe de pregătire și informare pentru medicii prescriptori și farmaciștii care vor fi implicați în prescrierea rețetei electronice. “Pentru implementarea acestui proces, cunoașterea sistemului și a modului său de funcționare este esențială. Aveți la dispoziție 2 săptămâni pentru a organiza aceste întâlniri. În tot acest timp, vom continua evaluarea sistemului din punct de vedere tehnic și al dotărilor necesare pentru o bună funcționare, astfel încât de la 1 iulie să putem începe implementarea”, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul sănătății, în cadrul videoconferinței. Ministrul sănătății a mai solicitat ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, fiecare județ să transmită Casei Naționale de Asigurări de Sănătate o situație privind farmaciile care nu au acces la internet sau care au conexiune la internet asigurată telefonic. De asemenea, în perioada de pregătire, autoritățile sanitare județene au obligația de a raporta numărul persoanelor instruite, precum și specialitatea acestora. În zonele în care este necesar, perioada de pregătire poate fi prelungită cu încă o săptămână. Conform declarațiilor reprezentanților CNAS, sistemul de prescriere a rețetei electronice va putea fi implementat începând cu 1 iulie 2012. Timp de o lună de zile sistemul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar până la sfârșitul anului, noul sistem va fi utilizat în paralel cu cel actual.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: