Din cauza întârzierii lucrărilor la noul adăpost

Câinii fără stăpân continuă să fie stăpâni pe străzile Sucevei

> Maidanezii din Suceava vor fi adunați până la sfârșitul anului, și nu până în toamnă, așa cum a promis primarul Lungu > Aceasta, deoarece este necesară licitație pentru desemnarea unei firme care să amenajeze platforma betonată
 

Noul adăpost pentru câinii fără stăpân din municipiul Suceava nu va mai fi gata la finele acestei luni, așa cum promitea primarul Ion Lungu în campania electorală. Edilul-șef a declarat că, inițial, s-a intenționat ca platforma betonată să poată fi amenajată prin forțe proprii, cu oameni de la Direcția Domeniului Public. Aceasta pentru face economie cu timpul care ar fi fost pierdut prin parcurgerea procedurilor de ținere a unei licitații, pe deasupra existând și riscul unei contestații. Deoarece cantitățile de beton necesare sunt foarte mari, iar Primăria nu are o stație proprie, în cele din urmă s-a ajuns tot la licitație. „Ne-a întârziat puțin această licitație, dar trebuie să respectăm legea. Asta este realitatea! Suntem la faza în care este întocmită documentația pentru licitația de turnare a betonului. Este o problemă de grad zero pentru mine. Am mai promis încă o dată asta și în campania electorală, această prioritate fiind pe locul întâi într-un clasament și vom face tot posibilul ca, în acest an, să scăpăm pe suceveni de câinii de pe străzi”, a subliniat Lungu. Șeful administrației locale dă asigurări că, totuși, la finele acestui an, sucevenii se vor vedea scăpați de maidanezi. Perspectivă în care face apel la locuitorii urbei să nu ascundă animalele de lucrătorii viitoarei firmei angajate să le prindă. „Vom urgenta finalizarea adăpostului, după care vom încerca să angajăm o firmă de specialitate care să ne ajute la prinderea acestor câini de pe străzi. Vom face o întreagă campanie, împreună cu asociațiile de proprietari și prin mass-media, ca să ne ajute și sucevenii. Se știe foarte clar, există foarte mulți câini ascunși atunci când mergem să-i ridicăm”, a spus șeful executivului. Lungu a mai subliniat că activitatea de administrare a cânilor fără stăpân va fi scoasă la concesionare, întrucât Primăria a nu are forța de muncă necesară. Astfel, suma care este cheltuită, în prezent, la adăpostul în funcțiune, ar putea fi dirijată, cu titlu de subvenție, către firma concesionară. „Cred că ar fi bine să se ocupe o asociație, o societate care are acest obiect de activitate. Astfel, banii pe care Primăria îi cheltuiește, de până la 1,5 miliarde de lei vechi, să-i putem da ca subvenție. Trebuie să fim realiști și să spunem că nu este vorba despre o afacere extraordinară, bilanțul încheindu-se aproape de zero. Vom face un caiet de sarcini atractiv, astfel încât asociațiile pentru protecția animalelor să vină la licitație”, a explicat primarul Ion Lungu. Valoarea investiției la adăpostul care se amenajează pe strada „Energeticianului” este de peste 614.000 de lei. În prezent, în adăpostul care funcționează tot în Lunca Sucevei sunt adăpostiți circa 1500 de câini, apreciindu-se că, în oraș, sunt libere încă tot pe atâtea canine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: