„Galopul culorilor” la Galeriile de Artă din Rădăuți

Galeriile de Artă din municipiul Rădăuți au găzduit miercuri, 13 iunie, vernisajul expoziției de pictură “Galopul culorilor”, cu lucrări personale ale Oanei Bejinari.
 

La această expoziție personală, Oana a ales să prezinte publicului rădăuțean un număr de 33 de lucrări realizate în ultima perioadă în tehnica acuarelei și 8 portrete realizate în creion. Printre temele abordate de tânăra pictoriță (elevă în clasa a VIII-a) se numără peisajul, copilăria, portretele, florile, culorile utilizate fiind preponderent galben, oranj, roșu, dar și albastru. Prezentarea expoziției a fost făcută de graficianul și caricaturistul Mihai Pânzaru-PIM, care a precizat că “în urmă cu doi ani, când i-am organizat Oanei o expoziție la Suceava, descopeream un talentat de-senator, ilustrator, un artist care își căuta drumul printre tinerii pictori talentați. Atunci i-am spus autoarei că următoarea etapă este pictura pe pânză, în ulei, și astăzi am descoperit o pictoriță care vine și vă propune structuri romantice, un vârtej, o împletire de culori după niște legi foarte bine cunoscute de tânăra artistă. Aceste lucrări dovedesc că a depășit a doua treaptă și urmează un nou nivel de așteptare”, a precizat caricaturistul Mihai Pânzaru-PIM. Așa cum ne-a obișnuit până acum, Oana este preocupată să câștige cât mai multe premii întâi la expozițiile și concursurile de pictură la care participă, un astfel de premiu primit în Polonia, în această lună, fiindu-i înmânat, în timpul vernisajului, de Adrian Grosari, profesorul de desen care îi îndrumă pașii spre artă. Adrian Grosari a afirmat că Oana lucrează mult și rezultatul se vede prin “lucrările foarte valoroase ținând cont de vârsta artistei. Oana are viitorul înainte”, a spus profesorul ei de desen. Deși are numai 14 ani, Oana Bejinari a participat la mai multe concursuri în țară și în străinătate unde a primit foarte multe premii I, a avut expoziții în Ucraina și Belgia, are lucrări în colecții personale din țară și străinătate. La finalul vernisajului, Oana Bejinari a mulțumit celor prezenți pentru faptul că îi sunt alături la această expoziție personală și a spus că, pentru ea, pictura reprezintă un mod de a-și expune sentimentele, emoțiile și trăirile, un mod de a se elibera de toate sentimentele negative, de furie, de teamă. Vernisajul s-a remarcat printr-o participare foarte numeroasă, dintre cei prezenți nelipsind profesorii și colegii de la Școala cu Clasele I-VIII Nr. 3, „Mihai Eminescu” Rădăuți, acolo unde Oana Bejinari învață, cadre didactice de la Clubul Copiilor, prietenii Oanei, părinții, dar și mulți iubitori de frumos din Rădăuți. Oana este unul dintre copiii familiei Bejinari, recunoscuți pictori de icoane și încondeietori de ouă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI