Creditul pentru stocurile de combustibil de la Termica, „la mâna” noii majorități USL din Consiliul Local

> „Trebuie să fim realiști că, fără acest sprijin din partea Primăriei municipiului Suceava, nu putem trece iarna”, a subliniat câștigătorul celui de-al treilea mandat de primar al capitalei de județ, Ion Lungu
 

Municipalitatea suceveană ar putea lua un credit de 15 milioane de lei pentru asigurarea stocurilor de combustibili la societatea comercială Termica, a anunțat, ieri, șeful administrației locale, Ion Lungu (PDL). Edilul-șef a reliefat că acești bani vor fi contractați în contul datoriei pe care bugetul local o are față de producătorul, furnizorul și distribuitorul de agent termic și că materializarea intenției depinde de votul noului Consiliu Local, în care majoritatea este de altă culoare politică decât cea a primarului, aparținând USL. „Primăria municipiului Suceava este dispusă să ia un credit de 150 de miliarde de lei vechi pentru a ajuta Termica, direct sau indirect, prin cesiune de creanță a datoriilor pe care le avem către Termica. Sigur, pentru acest lucru este necesar să avem și aprobarea viitorului Consiliu Local. Însă trebuie să fim realiști, că fără acest sprijin din partea Primăriei municipiului Suceava nu putem trece iarna”, a subliniat câștigătorul celui de-al treilea mandat de primar al capitalei de județ, adăugând că respectivul credit este și urmare a faptului că, din acest, an Guvernul nu mai acordă bani pentru constituirea stocurilor de combustibil. Astfel, dacă în fiecare an de la centru veneau în jur de 15 milioane de lei, golul financiar pentru viitorul sezon rece trebuie acoperit din bugetul local. Ion Lungu a declarat că, după depunerea jurământului, va contacta Adrem Invest, astfel încât să vadă în ce stadiu se află societatea bucureșteană cu demersurile pentru ridicarea noii centrale de cogenerare de înaltă eficiență din Lunca Sucevei. Edilul-șef a mai spus că se va interesa și de intențiile Daewoo International în legătură cu Centrala Electrică de Termoficare (CET) în funcțiune, compania coreeană tatonând terenul eventualei privatizări a acesteia. „Vom analiza toate posibilitățile de asigurare a apei calde și încălzirii sucevenilor, la un preț suportabil. Vrem să salvăm societatea mare de termoficare și să facem acea societate mică pentru încălzirea orașului”, a încheiat primarul Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI