PSD Suceava 2020

Zi fără incidente majore

45 de sesizări privind diverse incidente electorale au fost înregistrate în cursul zilei de duminică, până la ora 19, în județ, informează Centrul de Comunicare Județean Suceava.
 

Potrivit sursei citate, 24 dintre acestea nu s-au confirmat, 16 sesizări erau de competența președinților secțiilor de votare, iar alte cinci s-au confirmat, fiind întocmit un dosar penal pentru suspiciunea de mită electorală. Astfel, polițiștii suceveni fac verificări ca urmare a unei sesizări primită de la un candidat la Primăria Șcheia, conform căreia un bărbat de 47 ani din comună a oferit sume de bani unor cetățeni din comună, pentru a vota la alegerile locale un alt candidat înscris în cursa electorală. O altă sesizare se referea la furtul unei ștampile dintr-o secție de votare din municipiul Suceava, ulterior dovedindu-se că aceasta a fost luată din greșeală de un alegător care a adus-o înapoi după zece minute. Bărbatul este cercetat penal în acest caz. Totodată, a mai fost confirmată o sesizare legată de comercializarea de băuturi alcoolice pe raza de 500 de metri a unei secții de votare din cartierul sucevean Burdujeni. Alte două sesizări făcute la 112 s-au referit la faptul că tușul de pe ștampila de vot nu este suficient pentru a putea vota pe toate cele patru buletine de vot, iar o alta că tușul a trecut pe cealaltă parte a foii. În aceste cazuri situațiile au fost soluționate de președinții secțiilor de votare, menționează sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: