PSD Suceava 2020

Trofeul „Lira de Aur” rămâne pentru a doua oară consecutiv la Colegiul de Artă Suceava

Pentru al doilea an consecutiv, Trofeul „Lira de Aur” rămâne la Colegiul Național „Ciprian Porumbescu” din Suceava, fiind câștigat de eleva din clasa a X-a A, Loredana Hreceniuc, al cărei oboi a trecut cu „brio” de proba de baraj, la care s-au confruntat 6 concurenți ce au întrunit punctajul maxim.
 

Loredana Hreceniuc

„Suntem foarte bucuroși, e o mare performanță pentru colegiul nostru, care se justifică prin munca profesorilor și a elevilor”, ne-a spus, după festivitatea de premiere de ieri, directoarea colegiului, prof. Marielena Pancu. Loredana Hreceniuc este colegă de clasă, încă din clasa I, cu câștigătoarea de anul trecut a trofeului, Dinuța Costache. Despre ea, directoarea Pancu ne-a spus că „an de an obține premiul I la olimpiadele naționale”: „E o fetiță foarte serioasă, foarte talentată, muncitoare și inteligentă. Timpul ei este împărțit între studiul la instrument și cel pentru școală”, a mai precizat directoarea. Profesorul îndrumător al Loredanei este Vasile Bolnavu, iar prof. corepetitor – Adrian Moroșan. Trofeul, în valoare de 1000 de euro, a fost înmânat câștigătoarei de directorul Centrului Cultural Bucovina, Sever Dumitrache, fiind acordat de Consiliul Județean Suceava. Încă 5 concurenți au obținut punctajul maxim de 100 de puncte, fiind distinși cu premii speciale. Astfel, premiul special „Pro muzica” a fost obținut de Ștefan Guțu, pian, de la Școala Generală Nr. 3 din Piatra Neamț, Jeffrey Macsim, pian, Colegiul Național „Ștefan Luchian” din Botoșani, Mihai Ciprian Reuț, vioară, Colegiul de Artă Suceava. Premiul „Ciprian Porumbescu” a fost câștigat de Vlad Ionuț Dănilă, fagot, tot de la colegiul botoșănean, Valentin Malanețchi, pian, de la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău cucerind premiul Asociației Culturale „Lira de Aur” Suceava. Ajuns la a 33-a ediție, Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” a reunit 134 de concurenți din toată țara. „Lira de Aur este un concurs care crește de la an la an. An de an descoperim noi talente și chiar dacă mulți dintre acești tineri pleacă să studieze în Europa, contăm pe toți cei care revin la noi, care vor forma orchestre și ne vor aduce recitaluri de înaltă ținută”, a declarat la festivitate președintele de onoare al concursului, compozitorul Viorel Munteanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: