PSD Suceava 2020

Târg

N-ar fi deloc de mirare ca Nastratin să fi fost vreun valah cu fes, într-atât de istețe îi sunt rezolvările celor mai felurite situații în care este pus sau pe care este chemat să le dezlege. Amintiți-vă încă o dată cum și-a determinat încăpățânatul de măgar să meargă în direcția dorită ademenindu-l cu un morcov agățat într-o undiță, tocmai bun de înhățat de pofticiosul patruped, care lipsise însă de la o oră de fizică: viteza cu care vrei să-l ajungi este egală cu cea care-l depărtează de tine. Căci Nastratin, călare pe asin, nu-și schimba poziția, de pescar. Așa că, bye-bye morcov!
 

Dumitru TEODORESCU

Nada aceasta funcționează la noi fără greș. Poți să faci educație la greu cumpărătorului de la Metro să lase căruciorul în țarcul de unde l-a luat. Până n-a apărut „cheltuiala” aia de 50 de bani care trebuie recuperată, concetățeanul nostru nu s-a simțit atât de civilizat încât să lase lucrul de unde l-a luat. Acest „sindrom al morcovului” (sau al peștelui pentru câinii care trag săniile în nordul îndepărtat) pare să fi funcționat excelent și în cazul Daciei Logan, pusă la bătaie de liberali pentru cei care dovedesc că au votat duminică. Coadă mare, destulă lume acolo, la corturile unde se adunau biletele de tombolă, dovadă că lumea a votat. Că poate câștigă ei altceva decât simpla exprimare a votului, e o altă chestiune, care nu ține de contractul încheiat cu cel căruia i-am dat votul, ci mai degrabă de târgul cu acesta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: