PSD Suceava 2020

Azi, prima probă la bacalaureat 2012

Circa 6000 de absolvenți din acest an intră, de azi, în cele 22 centre de examen din județ

> Proba va începe la ora 12, din cauza alegerilor
Aproximativ 6000 de absolvenți de clasa a XII-a de anul acesta intră, de astăzi, în focurile probei de evaluare a competențelor lingvistice în limba română.
 

Începerea probei este anunțată la ora 12, și nu ora 9, date fiind alegerile care au întârziat-o, cele mai multe dintre centrele de examen din Suceava fiind și centre de votare. La prima sesiune a bacalaureatului s-au înscris 6824 de candidați, dar 737 sunt din alte serii, astfel că li se echivalează probele de competențe lingvistice și informatică de anul trecut. Proba de astăzi este lejeră pentru candidați, întrucât ei primesc doar calificative. În județul Suceava, examenul se dă în 22 de centre de testare, toate sălile de clasă fiind monitorizate cu camere video. Ministerul Educației a anunțat că la acest bacalaureat și profesorii vor fi monitorizați, nu doar elevii, fiindcă anul trecut, la nivel național, au existat profesori mustrați pentru că au înlesnit tentative de copiat. De asemenea, sunt monitorizate cu camere video și sălile în care se va face evaluarea și cele în care vor fi depozitate tezele, fiind primul an în care traseul subiectelor va fi strict supravegheat. Aproximativ 340.000 de liceeni din toată țara sunt așteptați la bacalaureat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: