PSD Suceava 2020

La Grădinița “1,2,3”

Focarul de meningită acută virală s-a extins la 9 persoane

Focarul de meningită acută virală de la Grădinița “1,2,3” din Burdujeni a ajuns la 9 cazuri, după ce alți 3 copii au fost internați miercuri în Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Suceava, informează Direcția de Sănătate Publică Suceava.
 

Ultimele 3 cazuri sunt o fetiță de 5 ani și doi băieți de 4 și 6 ani, unul prezentat la spital noaptea trecută, în total, în focar fiind 9 cazuri – 8 dintre preșcolarii grădiniței și o educatoare. La toate cazurile din focar a fost confirmat diagnosticul de meningită acută virală, prin investigațiile de laborator, a precizat directoarea adjunctă de la DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu. “În cursul zilei de azi, împreună cu un specialist epidemiolog venit de la Centrul Regional de Sănătate Publică Iași, am verificat modul în care personalul grădiniței s-a conformat măsurilor stabilite anterior, fiind făcute și recomandări suplimentare. Deoarece rezultatele investigațiilor de laborator ne vor fi comunicate în cursul zilei de luni, 11 iunie 2012, am recomandat prelungirea și pentru acea zi a perioadei de închidere temporară a unității”, au precizat responsabilii DSP. Astăzi, la grădiniță va fi efectuată o nouă dezinfecție generală de către specialiștii DSP Suceava, urmând ca sâmbătă să fie recoltate noi teste de salubritate. Reamintim că DSP a fost informată marți de către specialiștii Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava că au fost diagnosticați cu meningită acută virală trei copii care frecventează Grădinița „1,2,3”, primul caz, o fetiță de 7 ani, fiind internat pe 31 mai. În zilele de 3 și 4 iunie, în același spital au fost internați doi băieți de 6 și 7 ani, toți trei fiind colegi de grupă la grădinița menționată. Marți după-amiază au fost internate alte trei persoane, o educatoare și doi copii de 4 și, respectiv, 6 ani cu același diagnostic. Dr. Zorescu a spus că sursa probabilă de îmbolnăvire a fost un copil infectat cu virusul meningitei, care l-a transmis mai departe în colectivitate. Închisă și luni Prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, a stabilit, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava și Direcția de Sănătate Publică Suceava, ca Grădinița „1,2,3” din cartierul Burdujeni, unde a fost identificat un focar de meningită acută virală să fie închisă inclusiv luni 11 iunie 2012. “Am decis ca grădinița să fie închisă și luni 11 iunie a.c., din cauza faptului că în cursul zilei de azi se va efectua o nouă dezinfecție generală de către specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava, iar sâmbătă vor fi recoltate noi teste de salubritate. Rezultatele investigațiilor de laborator vor fi comunicate în cursul zilei de luni”, informează prefectul județului Suceava într-un comunicat de presă.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: