La Șcheia se va face anchetă

Ministrul justiției, Titus Corlățean, a anunțat, duminică, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu locuitori din comuna suceveană Șcheia care s-au plâns de situația exproprierilor de teren de pe șoseaua de centură a municipiului Suceava că această situație va trebui investigată pentru că este „extrem de dubioasă”.
 

Titus Corlățean

Titus Corlățean le-a spus celor câteva sute de locuitori din Șcheia care au participat la discuții că are cunoștință de existența unor probleme „foarte serioase și foarte grave” legate de terenuri și despăgubiri și a promis că după alegerile din 10 iunie se va uita cu foarte multă atenție la plângerile cetățenilor. El a arătat că i se pare dubios că unele persoane au primit terenuri pe pășunea comunei, contrar legislației, „exact pe linia șoselei de centură, exact cui trebuie, exact cu despăgubirile cele mai mari”. Unul dintre consilierii locali din comună, Octavian Dârja, a spus că primii cetățeni care au fost expropriați au primit despăgubiri între 20 și 40 de euro/mp, după care s-a modificat legislația, iar pentru alți 493 de proprietari valoarea despăgubirilor este de 1,23 de lei/mp. El a mai spus că mai bine de 300 de proprietari au atacat în instanță decizia de despăgubire, dar că restul nu au bani pentru a susține un proces. Un alt localnic i-a recomandat ministrului justiției ca Guvernul actual să emită „o contraordonanță de urgență” care să anuleze prevederile ordonanței de urgență din 2011 a Guvernului Boc prin care s-a modificat cuantumul despăgubirilor la expropriere. Ministrul justiției le-a cerut locuitorilor comunei să-i înainteze o plângere oficială, cu semnăturile celor prejudiciați și cu documentele aferente, urmând să transmită instituțiilor abilitate să ancheteze cazul. „Atribuirea dubioasă a unor loturi exact pe traseul centurii, cu despăgubiri consistente date potrivit legii de atunci, după care legea se modifică rapid și scade nivelul despăgubirilor și ceilalți cetățeni, cei mai mulți, nu primesc nimic, dați-mi voie să spun că sunt lucruri care par extrem de dubioase”, a ținut să sublinieze Titus Corlățean.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI