Colegiul Național „Petru Rareș”

Cursul festiv al promoției 2012

Elevii celor opt clase a XII-a din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava au participat în dimineața zilei de vineri, 1 iunie, la ceremonia cursului festiv, o întrevedere emoționantă între profesori și absolvenții promoției 2012.
 

Evenimentul, găzduit în sala mare a Casei de Cultură din Suceava, a reunit deopotrivă părinți, elevi și cadre didactice. Acestea din urmă au înmânat absolvenților de liceu diplome de merit și le-au transmis cele mai bune gânduri de viitor. Cei mai merituoși dintre elevi au primit diplome și distincții de onoare în urma implicării lor în diferite domenii de activitate școlară și extrașcolară. Acestea au fost înmânate de diriginții Nicolae Postolache, Viorel Ieremie, Cristian Sălăgean, Adina Adam, Radu Milici, Mariana Roșca, Livia Balaci și Petronela Marinela Aga. Directorul adjunct al Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava, Anca Greculeac, în calitate de profesor de fizică, a susținut o prezentare power point pe care a numit-o „Un fel de parodie a științei în viața de toate zilele”, prin intermediul căreia a reușit să destindă publicul prezent la eveniment. Sub spirit de glumă, profesoara a afirmat: „Dacă ai simțit vreodată că albul care te înconjoară este prea lăptos și ai vrea ca sufletul să-ți zburde (…) atunci ai putea să privești lumea printr-o prismă și întreaga măreție a rulării ți se va dezvălui. Este fenomenul de dispersie!” Tot în cadrul manifestării, prof. Olguța Mustață a avut plăcerea de a înmâna Premiul „Frieda Vigder”. Râvnita distincție este acordată în fiecare an unuia dintre absolvenții clasei a XII-a cu scopul de a stimula și aprecia și alte calități în afara celor strict academice. Premiul în bani a fost înmânat absolventului Emanuel Schipor. După acest moment, fiecare diriginte și-a invitat elevii pe scenă, acolo unde i-a premiat pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură la finele clasei a XII-a. La rândul lor, unii dintre elevi au ținut câte un discurs în care au relevat cele mai frumoase momente petrecute alături de colectivul clasei și de profesorii îndrumători, deschizătorii de vise și idealuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: