Au demonstrat că au spirit competitiv

De „Ziua Internațională a Copilului”, beneficiarii Complexului Terapeutic pentru copilul cu handicap sever și moderat „Blijdorp România – O nouă viață” din Suceava au demonstrat că au spirit competitiv, fiecare participând la cel puțin o activitate sportivă desfășurată în curtea centrului.
 

Evenimentul intitulat „Bucuria copiilor” a adunat laolaltă în jur de 70 de copii cu dizabilități din Centrele de zi și Casa Emmanuel, precum și 15 copii cu dizabilități din asistență maternală. Însoțiți în permanență de personalul centrului, dar și de 20 de studenți voluntari din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, de la Facultatea de Kinetoterapie, ca și de trei studente din Belgia, voluntare, de la Colegiul Limburg din Hasseld, copiii au fost angrenați în activități fizice precum: depășirea traseului cu obstacole, cros și popice, alături de alte jocuri interactive, momente de pantomimă și dans. După o veselă și colorată ședință de face painting, beneficiarii Complexului Terapeutic Blijdorp au participat la un picnic organizat pentru toți invitații de către Asociația „Părinților cu nevoi speciale” din Suceava. Premergător zilei de 1 iunie, 20 de copii de la Blijdorp s-au deplasat la Galleria Mall Suceava, acolo unde au avut ocazia să vizioneze un film 3D. Precizăm că atât la Centrul de zi, cât și la Centrul Emmanuel din Suceava sunt internați copii de diferite vârste care suferă de afecțiuni precum autism, sindromul Down, paralizie cerebrală, retard mintal.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI